1
min read
A- A+
Pročitano

Brajović primio novimenovanog šefa Kancelarije UNICEF-a u Crnoj Gori

29/06/2020 - 14:10
Autor:Fos Media
23 pregleda

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović razgovarao je danas sa novoimenovanim šefom Kancelarije UNICEF-a u Crnoj Gori Huanom Santanderom.

Foto

foto: Skupština Crne Gore

"Čestitajući Santanderu stupanje na dužnost, predsjednik Brajović je prenio  zadovoljstvo ostvarenom saradnjom sa UNICEF-om u prethodnom periodu i naglasio da će se uspješna saradnja nastaviti i u budućnosti. Ukazao je na značaj rada UNICEF-a u Crnoj Gori, koji je prepoznat u crnogorskoj javnosti", navode u saopštenju i dodaju:

"Brajović je istakao da je Skupština Crne Gore posvećena afirmaciji prava djece, kao neophodne društvene potrebe i vrijednosti i upoznao sagovornika sa edukativnim programom „Demokratske radionice“ i „Dječijim parlamentom“, koji za cilj imaju da podstaknu interesovanje mladih za politiku i demokratske procese, da omoguće upoznavanje sa načinom donošenja zakona, kao i radom poslanika i Skupštine kao institucije."

Šef Kancelarije UNICEF-a u Crnoj Gori Huan Santander je izrazio zadovoljstvo intenzivnom saradnjom koju je UNICEF u proteklom periodu ostvario sa Skupštinom Crne Gore.

Istakao da će prioritet njegove misije u Crnoj Gori biti borba protiv dječijeg siromaštva. S tim u vezi, naglasio je ključnu ulogu Parlamenta u zaštiti kako ljudskih, tako i dječijih prava. Santander je naročito pohvalio sve aktivnosti koje su nadležne institucije Crne Gore preduzele u borbi protiv Kovida 19.

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari