1
min read
A- A+
Pročitano

Cetinjski odbornik nije prijavio više od 6.000 eura, nije znao da izvadi podatke

16/03/2019 - 7:22
Autor:Bogdan Varagić
2209 pregleda

Odbornik cetinjskog parlamenta Ivan Ivanović nije prijavio svoje i suprugine prihode u iznosu od preko šest hiljada eura, čime je prekršio Zakon o sprečavanju korupcije.

foto

Foto: Socijaldemokrate/RTV Cetinje

Ivanović je Agenciji za sprečavanje korupcije prijavio samo osnovnu platu koju prima kao doktor u bolnici "Danilo Prvi" na Cetinju.

On nije prijavio zaradu za dopunski rad u Specijalističkoj ambulanti „Vuleković“ u Podgorici od 400 eura, prihode u Javnoj ustanovi za odmor i rekreaciju djece „Lovćen-Bečići“ na Cetinju od 176 eura i prihod u podgoričkom ogranku „Hemofarma“ od 300 eura (ukupno 876 eura).

Takođe, Ivanović u izvještaju o prihodima i imovini za 2018. godinu nije prijavio prihode njegove supruge od približno 5.333 eura po osnovu angažmana u nekoliko zdravstvenih ustanova, domova zdravlja, stranih društava i farmaceutskih kompanija.

Zbirno radi se o aproksimativno 6.210 prihodovanih eura koje nije prijavio ASK.

Ivanović je naveo da mu nije bila namjera da sakrije svoje i suprugine prihode, već da je to rezultat neznanja da izvodom iz Poreske uprave dobije godišnji iznos prihoda.

Na lokalnim izborima 2017. godine Ivan Ivanović izabran je za odbornika u Skupštini Prijestonice Cetinje na listi Socijaldemokrata Ivana Brajovića, ali je prošle godine napustio odbornički klub zbog neslaganja sa nosiocem liste te partije Ivanom Gazivodom. Navodno, uzrok razlaza bio je taj što Ivanović nije izabran za direktora bolnice.

Kazna za kršenje ovog zakona za javne funkcionere iznosi od 500 do 2.000 eura.

Pročitajte i ovo:

 

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari