1
min read
A- A+
Pročitano

Stanišić: Članstvo Sjeverne Makedonije u NATO ojačaće stabilnost regiona

15/03/2019 - 21:35
Autor:Fos Media
136 pregleda

Članstvo Sjeverne Makedonije u Alijansi dodatno će ojačati stabilnost regiona i Evrope, ocijenio je član Stalne delegacije Skupštine Crne Gore u Parlamentarnoj skupštini NATO-a, Obrad Stanišić.

Foto

Foto: FOS Media

Stanišić se, tokom posjete Komiteta za ekonomiju i bezbjednost – Potkomiteta za tranziciju i razvoj u Skoplju, sastao sa predsjednikom Sobranja, Talatom Džaferijem.

„Stanišić je domaćinu uputio iskrene čestitke na rezultatima ostvarenim na putu evratlantskih integracija u proteklom periodu“, saopšteno je iz crnogorskog parlamenta.

Stanišić je ukazao da članstvo u NATO za zemlje Zapadnog Balkana predstavlja strateški cilj, istakavši važnost podrške država regiona u pravcu što uspješnijeg ostvarenja zajedničkog cilja – kolektivne bezbjednosti.

On je, navodi se, Džaferiju poželio što skoriju ratifikaciju Protokola o pristupanju od strane parlamenata svih država članica.

„Članstvo Sjeverne Makedonije u NATO dodatno ojačati stabilnost regiona, a time Evrope i šire“, ocijenio je Stanišić. 

Stanišić je rekao da napredak učinjen na političkom planu u Sjevernoj Makedoniji u skorijem periodu, praćen i drugim mjerljivim rezultatima na putu evroatlantskih integracija, jasno pokazuje da su vrata Alijanse za zemlje aspirante otvorena.

Crna Gora će, naglasio je on, kao punopravna članica Alijanse nastaviti sa pružanjem snažne podrške.

Džaferi se zahvalio na brzoj ratifikaciji Protokola o pristupanju u crnogorskoj Skupštini i podršci koju Crna Gora pruža Sjevernoj Makedoniji na putu euroatlantskih integracija.

Pročitajte i ovo:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari