1
min read
A- A+
Pročitano

Darmanović-Mekluni: Saradnja sa UN sadržajnija i kvalitetnija

29/06/2020 - 18:52
Autor:Fos Media
62 pregleda

Ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović primio je danas rezidentnu koordinatorku UN sistema Fionu Mekluni u oproštajnu posjetu. 

Foto: Twitter/Agencije

Foto: MVP

Darmanović je kazao da mnogi od ciljeva iz UN agende za 2030. godinu zapravo doprinose bržem napredovanju Crne Gore u pregovorima sa Evropskom unijom, kao strateški najvažnijem procesu kroz koji država prolazi, i da je ta podudarnost učinila da saradnja sa timom Ujedinjenih nacija u Crnoj Gori bude sadržajnija i kvalitetnija. 

Mekluni je zahvalila Darmanoviću na saradnji i podršci tokom mandata, saglasivši se sa ocjenama o kvalitetnoj sveukupnoj saradnji njenog tima sa institucijama u Crnoj Gori. 

Takođe ga je upoznala sa akcionim planom generalnog sekretara Ujedinjenih nacija za Zapadni Balkan kao i sa konceptom Fonda Ujedinjenih nacija za izgradnju mira. 

Ministar je zahvalio rezidentnoj koordinatorki na posvećenosti Ujedinjenih nacija procesu pomirenja i izgradnje povjerenja na Zapadnom Balkanu, saopštivši da Crna Gora to veoma cijeni.

U pogledu pomenutih inicijativa, saopštio je da će svi prijedlozi koji imaju za cilj osnaživanje regionalne saradnje uvijek naići na podršku u Crnoj Gori.

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari