1
min read
A- A+
Pročitano

Demokrate: Bogaćenje trgovaca na nevolji naroda zaslužuje svaku osudu

25/03/2020 - 15:50
Autor:Fos Media
226 pregleda

Demokratska Crna Gora apeluje na savjest trgovaca u Crnoj Gori da, u vrijeme dok traje pandemija korona virusa, pokažu odgovornost i solidarnost i ne povećavaju cijene osnovnih životnih namirnica u marketima.

foto

Foto: Demokrate

Saopštenje prenosimo integralno.

"Kao što svi znamo, u ovako vanrednim prilikama, značajno opada kupovna moć građana usljed raznih faktora, kao što su gubitak posla, umanjenje zarada i slično. Odbijanjem da povećate cijene namirnica u svojim marketima, vršite svoju ljudsku i moralnu dužnost u ovoj graničnoj situaciji.

Svjesni smo da se, posebno u vrijeme kriza i nedaća, kod nesavjesnih trgovaca poveća poriv za brzim bogaćenjem, ali, jasno je, to je bogaćenje na nevolji naroda i, kao takvo, nije moralno i zaslužuje ljudsku, moralnu i svaku drugu osudu.

U onim segmentima gdje dođe do pojava vrtoglavog rasta cijena, za koji je izvjesno da je motivisan povećanom potrebom u doba krize, apelujemo na državne institucije da i one reaguju. Pogoršavanje ionako loše socio-ekonomske slike građana, naročito u vrijeme dok traje pandemija, nešto je prema čemu se ne smije biti ni najmanje popustljiv. Jednostavno, ovakve pojave se ne smiju tolerisati.

Sada nije vrijeme za bogaćenje preko noći, vrijeme je da jedni drugima pomognemo. Vrijeme je da svakodnevna trka za zaradom uzmakne pred vrijednostima na kojima je uvijek počivalo i treba da počiva i ubuduće crnogorsko društvo: solidarnost, humanost, čojstvo."

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari