1
min read
A- A+
Pročitano

Demokrate CT: Narodni muzej odbio da nam ustupi struju za protest

15/03/2019 - 17:33
Autor:Fos Media
145 pregleda

Narodni muzej Crne Gore odbio je zahtjev Demokratske Crne Gore da toj partiji ustupi električnu energiju za potrebe protesta koji će se održati sjutra na Balšića pazaru, na Cetinju, saopšteno je iz te partije. 

Foto

Demokrate

''Ovo je bijedan pokušaj da se opstruira izražavanje građanskog bunta u Prijestonici Cetinje. Da su predmete u muzejima čuvali kao što čuvaju električnu energiju, gdje bi nam bio kraj?'', pitaju Demokrate.

''Dokument kojim se odbija naš zahtjev potpisala je niko drugi do Anastazija Miranović, u ime uprave Narodnog muzeja. Odbijanje je opravdala nesuvislim razlogom da je objekat zatvoren do 10. aprila, kao da to objektivno može da spriječi ustupanje električne energije organizatorima protesta i priključenje na jednu utičnicu.

Mi, u Demokratskoj Crnoj Gori, smatramo da ovaj gest odbijanja našeg zahtjeva predstavlja još jedan izraz hipokrizije u koju je DPS duboko zabrazdio, jer dok sa jedne strane minimalizuju značaj naših protesta, sa druge strane sve rade i pokušavaju da sabotiraju održavanje našeg protestnog skupa'', navodi se u saopštenju.

Osim hipokriziju, ovakav gest ogoljava, u potpunosti, kako navode Demokrate, kukavštinu DPS-a, koji ne želi da omogući da građani Prijestonice mirnim, građanskim putem izraze svoj bunt u odnosu na sva njihova nepočinstva.

''Ovim, razumije se, neće moći da spriječe održavanje našeg skupa, jer ako nema struje koja nam treba samo za zvučnike, tehnika je, na svu sreću, napredovala dotle da bismo, ako nikako drugačije, i uz pomoć megafona mogli da pošaljemo svoje poruke.

Pozivamo građanke i građane Prijestonice da na ovaj mizerni pokušaj sabotaže, sjutra od 15:30h, na Balšića pazaru, odgovore još većim prisustvom na skupu "Gotov je! Ne boj se", poručuju Demokrate.

Pročitajte i ovo:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari