1
min read
A- A+
Pročitano

Demos: Odluka Vrhovnog suda ne daje za pravo pučistima da otmu stranku

16/05/2018 - 18:28
Autor:Fos Media
188 pregleda

Nećemo se baviti pretenzijom trajanja farse, još manje uličarskim saopštenjem koje potpisije S. Šofranac u kojem  javno falsifikuje odluku Vrhovnog suda, čak drsko dajući zadatke Upravnom sudu i Ministarstvu, navodi se u reagovanju Građanskog saveza za promjene - Demos povodom insinuacija u vezi odluke Vrhovnog suda.

a

Foto: Novosti

"Nepreboljenu bruku neuspjelog puča, javnog ofiranja, uzurpacije i nekontrolisanih ambicija grupe ljudi Šofranac i društvo sada opsesivno liječe sudskim žalbama, četvrtom po redu. Prethodno, Ministarstvu, Tužilaštvu, Upravnom sudu, sada Vrhovnom sudu. Očigledno je da odluka Vrhovnog suda ne daje pravo pučistima da na osnovu skandala „notarske većine“ (vjerovali ili ne, većine i to lažne koju su ovjerili kod notara), kao osnova za privatnu skupštinu, na hajdučki način otmu stranku", navode u saopštenju.

Prema njihovim navodima, Vrhovni sud je tražio od Upravnog suda da kompletira obrazloženje već usvojene presude.

"I to segmentom tretiranja odnosa statutarnih odredbi stranke i lica koje je molbom podnijelo zahtijev da postane predsjednik, sada već dvije stranke. E baš u tom dijelu i počinje onaj tragikomični dio priče - „većina“ ovjerena kod notara kao osnov održavanja privatne skupštine, na kojoj se nestatutarno čak proglašavaju predsjednik, predsjedništvo...sve farsično, dakle lažno", ocjenjuju u Građanskom savezu za promjene.

Pročitajte još:

 

Tagovi

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off

Komentari