1
min read
A- A+
Pročitano

DPS: "Odlaskom na skup Krapović je uvrijedio mnoge sugrađane"

08/11/2018 - 19:50
Autor:Fos Media
187 pregleda

Nakon što je predsjednik Opštine Budva Dragan Karapović saopštio da je na sinoćnjem skupu predstavljao lično sebe, a ne partiju, iz opštinskog odbora Demokratske partije socijalista ocjenju da je očigledno Krapović zaboravio da se prihvatanjem funkcije predsjednika obavezao da predstavlja Budvane u svakoj prilici i da je odlaskom na skup uvrijedio mnoge sugrađane.

a

Foto: RTCG

"Dragan Krapović je danas reagovao tačno onako kako je bilo očekivano od funkcionera partije kojoj je je najistaknutije programsko načelo - prazna demagogija. Očekivano, naknadno se Krapović dosjetio da na opskurnom vašaru nacionalista i šovinista nije bio u svojstvu predsjednika Opštine Budva, već da je to učinio u lično ime?! Po njegovom stavu bi se moglo zaključiti da Dragan Krapović ima dvostruki identitet - javni, za vrijeme radnog vremena i privatni, nakon toga. Zaboravio je Krapović, ali i njegove stranačke kolege, Pejović, Radović i mnogi sljedbenici velikosrpske ideologije iz redova Demokrata, da se prihvatanjem funkcije obavezao da predstavlja Budvane u svakoj prilici i da je svojim odlaskom na sramni skup uvrijedio mnoge svoje sugrađane. Jedino gore od činjenice da je svojim prisustvom podržao skup, danas zvuči njegov i Bečićev uzaludni pokušaj da iskontrolišu štetu", navodi se u saopštenju OO DPS Budva.

"Ipak, u kategoriji licemjerja ozbiljno ih ugrožava SDP, koja postavlja neka retorička pitanja, fingira napade na Krapovića, a u isto vrijeme prelazi preko svih nacionalističkih marifetluka budvanske vlasti već dvije godine, zadovoljavajući se privilegijama i povlasticama koje kao dio budvanske vlasti koriste", navodi se u saopštenju.

Iz OO DPS Budva su dodali da su ipak šampioni licemerja došli iz redova Crnogorske partije.

"Oni koji su prećutno prihvatili da se u gradu kojim upravljaju omalovažavaju Crna Gora, crnogorska nacija i sve vrijednosti koje smo u proteklih 30 godina uspjeli da izgradimo u građanskom društvu, oni koji su prihvatili da im se pred očima nesmetano smjenjuju različiti nacionalistički bilbordi i parole, danas kažu da su “zabrinuti” za budućnost Crne Gore i tim povodom prozivaju državne organe?!", dodaje se u saopštenju.

Oni ocjenjuju da beskrupuloznost nema granica, a licemjerje mjeru, čemu, kako navode, svjedoči činjenica da ovakve stavove izriče onaj koji je svojom političkom podrškom budvanskim šovinistima, omogućio posredno da jučeršnji skup bude održan.

"Biće da su u trenutku donošenja odluke o ulasku u budvansku vlast, mnogo više bili zabrinuti za sebe i svoje privilegije, nego za državu Crnu Goru", navode u saopštenju iz DPS Budva.

Istakli su i da naknadno “posipanje pepelom” nikuda ne vodi.

"Sasvim svjesno ste svi zajedno, i DCG, i SDP , i URA i Crnogorska, kao dio vladajuće koalicije bili oslonac nacionalstičkim i šovinističkim snagama velikosrpske ideologije. Niko vas nije primoravao, u tom kolu ste sami zaigrali", zaključili su oni.

Pročitajte još:

 

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari