2
min read
A- A+
Pročitano

DPS povodom proslave u Budvi: Bizarni vašar nacionalista i šovinista

08/11/2018 - 11:14
Autor:Fos Media
234 pregleda

Opskurni  skup, koji je sinoć u Budvi u prvim redovima okupio srpske nacionaliste, šoviniste i njihove klerikalne promotere, podržane putem primitivnih videoporuka iz Beograda, sabrao je na samo osvjedočene negatore svega što je crnogorsko, već protivnike temeljnih vrijednosti na kojima se zasnivaju civilizovana društva, protivnike i evropske Srbije, saopšteno je iz Demokratske partije socijalista (DPS)

Foto: Ilustracija

Foto: Ilustracija

Kako ocjenjuju u DPS- u na ovom "vašaru primitivizna pokušao se slaviti datum kada je ime Crne Gore nestalo a njen narod preživio jezivu golgotu, kada je pogažen državni i nacionalni identitet, a crnogorska dinastija Petrovića prognana."

Pročitajte i ovo: Poruka sa proslave u Budvi: "Ujedinićemo srpske zemlje i oslobodićemo srpsko more" (VIDEO)

"Učesnicima ovog bizarnog skupa, većini na apanažama stranih država - od samoproglašenih  predstavnika srpskog naroda, marioneta šovinističko-klerikalnih ideologija, bizarnih govornika kojima se u pomami i “srpsko more“ priviđalo - u svom šovinističkom transu negirali su čitavu jednu naciju, prijetiti ponovnim prisajedinjenjem drugoj državi, oslobađali i osvajali", dodaju u saopštenju.

Ostatak saopštenja prenosimo integralno:

"Možda ih niko nije obavijestio da je propala veliko-srpska ideologija, doživjela poraz još prije par decenija, i zato je od ikonografije do retorike, skup predstavljao manifestaciju političkog sljepila, inferiornosti i profiterskog nacionalizma u izvedbi isluženih političara, kvazi intelektualaca, klerikalno - šovinsitičkih predstavnika.

Da ne spominjemo da mnogi od njih, iako negiraju postojanje države Crne Gore, sa zadovoljstvom priznaju njen budžet kada iz njega pune svoje džepove. 

Nacionalističko  posijelo, sinoć održano u Budvi, ogoljelo je  politiku i ideologiju kojoj pripadaju konstituenti budvanske vladajuće koalicije. Prisustvo Dragana Krapovića, člana predsjedništva DCG, te Mijomira Pejovića, potpredsjednika te partije i drugih funkcionera, napokon  je pokazalo kojoj  političkoj matrici Bečićeva družina pripada. Prisustvo predsjednika i drugih čelnika Opštine na ovom skupu, sramota je i zastiđe za sve partije koje participiraju u vlasti u Budvi. Iako fizički nijesu bili prisutni, svojim ćutanjem i ignorisanjem učešća Opštine u organizaciji skupa na kojoj se šovinistički šenlučilo u korist propale ideologije, a negirala država Crna Gora, njen identitet i državnost, Crnogorska, SDP, URA, nijesu spasli sebe od političke odgovornosti. Suprotno, dopisali su još jednu ljagu u svojoj političkoj biografiji.

Jučerašnji vašar nacionalističkog primitivizma, pokazao je čitavoj Crnoj Gori, regionu i Evropi šta je alternativa politici koju predstavlja naša partija i većinska proevropska Crna Gora. Na sreću, Crna Gora je više puta pokazala da nije plodno tlo za pomahnitali nacionalizam i šovinizam. Sve svoje rušilačke kapacitete ova nazadna ideologija je do sada pokazala - i 1998, i 2008, 2015. i 2016.

Njeni protagonisti završili su na smetlištu istorije ili optuženičkim klupama. Njihova sumanuta ideja je poražena još 1997, a obnavljanjem državnog suvereniteta, članstvom u NATO i napredovanjem u evropskim integracijama, jednom zauvijek je stavljena tačka na sve ove “ideološke zabune” i stranputice kojima se  grupa šovinista i nacionalista juče kretala.

Pročitajte i ovo: SDP: Prisustvo predstavnika Demokrata na proslavi u Budvi vrijeđa CG

I, na kraju da ih podsjetimo da su Crna Gora, Crnogorci i crnogorsko more preživjeli i njihove mnogo značajnije i neuporedivo opasnije ideološke očeve i đedove, a  njih današnje će biti dovoljno da prezru do zaborava. Veći napor nijesu ni zaslužili".

 

Pročitajte i ovo:

 

Tagovi

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari