1
min read
A- A+
Pročitano

DPS u izbornoj godini naplaćuje istu članarinu

14/01/2020 - 11:57
Autor:Bogdan Varagić
583 pregleda

Vladajuća Demokratska partija socijalista donijela je odluku o načinu utvrđivanja i visini članarine za 2020. godinu, koja je identična lanjskoj uprkos tome što smo ušli u izbornu godinu koja donosi veće troškove zbog izborne kampanje.

foto

Arhiva, foto: FOS Media

Izabrani funkcioneri DPS na državnom i lokalnom nivou plaćaće članarinu u iznosu od tri posto svojih primanja, dok će članovi upravnih odbora, odbora direktora i savjeta u preduzećima plaćati sedam posto. Navedeno je da ova obaveza ne isključuje obavezu plaćanja članarine po drugim osnovama propisanim odlukom.

Nadalje, zaposleni u Direktoratu partije plaćaju članarinu u iznosu od jedan posto primanja. Članovi DPS koji su u stalnom radnom odnosu u organima državne ili lokalne samouprave, javnim ustanovama i preduzećima u državnoj, opštinskoj, mješovitoj ili privatnoj svojini platiće članarinu 12 eura (po euro mjesečno).

Odlukom koju potpisuje poslovni direktor Branko Čavor precizirano je da se članarina uplaćuje do 5. u mjesecu za prethodni mjesec u skladu sa ostvarenim primanjima funkcionera, a Direktorat vodi evidenciju o izmirivanju obaveza.

Penzioneri, nezaposleni i studenti oslobođeni su plaćanja članarine.

Pročitajte još:

 

Tagovi

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari