1
min read
A- A+
Pročitano

DPS: Uništavanje zastave direktna posljedica napada na Crnu Goru

13/02/2020 - 16:47
Autor:Fos Media
701 pregleda

Uništavanje državne zastave u osnovnoj školi u Podgorici sramotan je i protivzakonit čin i direktna je posljedica napada na Crnu Goru, saopštili su iz podgoričkog odbora Demokratske partije socijalista (DPS).

Foto

Foto: Printscreen

Iz te partije kazali su da su sigurni da će nadležne državne institucije da obave svoj posao do kraja i utvrde ko su počinioci i inspiratori takvog vandalizma i huliganstva među maloljetnicima.

„Uništavanje državne zastave u osnovnoj školi „Vlado Milić“ u Donjoj Gorici sramotan je i protivzakonit čin i direktna je posljedica napada na državu Crnu Goru, kamufliranog u litije Srpske crkve i prosrpske opozicije“, navodi se u reagovanju DPS-a.

Kako su naveli, najveću krivicu za cijepanje zastave snose oni koji su, bez hrabrosti da sami to učine i snose odgovornost, stvorili atmosferu u kojoj je dozvoljeno uništavati državne simbole, a „potom gurnuli djecu u bezakonje i politički ih zloupotrijebili, bilo da je riječ o roditeljima, političarima“.

„Jer, vaspitavati djecu na mržnji i destrukciji, kršenju zakona i pohvalama tome, problem je čitavog društva, koje će dugo morati da ispravlja posljedice takvog ponašanja“, rekli su iz podgoričkog odbora DPS-a.

Kako su naglasili, još opasnija je evidentna zloupotreba djece u političke svrhe kojoj, smatraju oni, u različitim oblicima svjedočimo ovih dana.

„Nemoć da se bore političkim argumentima u areni predviđenoj za to, očigledno je natjerala našu političku konkurenciju da koristi najniža sredstva manipulacije i propagande“, navodi se u reagovanju.

Iz DPS-a su kazali da su sigurni da će ovaj događaj poslužiti kao oponema svima.

„Uvjereni smo da ovakav izuzetak zapravo potvrđuje pravilo da crnogorska omladina oduvijek okuplja umjesto dijeli, brani umjesto napada, uvažava umjesto vrijeđa i voli svoju državu umjesto da je ruši, te da će i roditelji maloljetnih izgrednika shvatiti da su im djeca zloupotrijebljena za tuđe interese“, dodaje se u regaovanju.
 

Pročitajte i ovo:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari