1
min read
A- A+
Pročitano

Đukanović i Alijev: Razmotriti uvođenje direktne avio linije Crna Gora - Azerbejdžan

14/03/2019 - 18:14
Autor:Fos Media
140 pregleda

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović susreo se danas sa predsjednikom Azerbejdžana Ilhamom Alijevim, tokom učešća na 7. Globalnom Baku Forumu.

Foto

Foto: Gov.me

'Crna Gora i Azerbejdžan već godinama uspješno sarađuju i unapređuju odnose, mnogo toga smo napravili zajedno i čeka nas puno toga u budućnosti'', kazao je predsjednik Alijev na početku susreta.

''Dvije zemlje gaje snažno prijateljstvo, koje zajedno sa odličnim ekonomskim i političkim odnosima čini temelj daljeg jačanja i produbljivanja saradnje, naročito u oblastima turizma i energetike, i potencijalno trgovine i transporta.

foto: Gov.me
foto: Gov.me

Dva predsjednika su se, takođe, saglasili da je od posebne važnosti da se u narednom periodu na nivou vlada dvije zemlje razmotre i podstaknu pitanja uspostavljanja direktne avio linije i međusobnog ukidanja viza.

Uspješna realizacija projekata kao što je Portonovi, rezultat je visokog stepena povjerenja koje postoji na najvišem i svim drugim nivoima vlasti, smatra predsjednik Alijev. Posebna pažnja u predstojećem periodu biće posvećena jačanju saradnje u oblasti energetike, kroz realizaciju projekta Jadransko-jonskog gasovoda. Predsjednik Đukanović je zahvalio na podršci Azerbejdžana da ovaj projekat bude uključen u sistem finansiranja postojećeg gasovoda TAP, što je od značaja za cio region'', navodi se u saopštenju.

Dodaju da je Đukanović uputio poziv  Alijevu da posjeti Crnu Goru, što je prihvaćeno sa zadovoljstvom.

''Dvojica predsjednika su razmijenila mišljenje i o aktuelnim regionalnim pitanjima'', zaključuje se u saopštenju.

Pročitajte i ovo:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari