1
min read
A- A+
Pročitano

Đukanović o Sjevernoj Makedoniji: Nakon Dejtona ostala tri otvorena pitanja, sada jedno manje (FOS VIDEO)

13/06/2018 - 15:35
Autor:Danilo Ajković
546 pregleda

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović kazao je da pozdravlja dogovor Makedonije i Grčke o novom imenu Sjeverna Makedonija - za bivšu jugoslovensku republiku Makedoniju.

Foto: FOS Media

Foto: FOS Media

Đukanović je kazao da su nakon potpisivanja Dejtonskog sporazuma ostala tri otvorena pitanja, kao i da je jedno od ta tri pitanja bila Makedonija.

"Danas svi treba da budemo radosni, jer smo sada za jednu trećinu bliži rješavanju problema, iako se sa rješenjem došo kasno", kazao je Đukanović.

 

Podsjetimo, Đukanović je takođe danas izjavio novinarima da smjena generalne direktorice RTCG-a Andrijane Kadije neće uticati na EU integracije, iako su EU i Stejt department uputili oštre kritike tim povodom.

Pročitajte i ovo: Đukanović: Smjena Kadije neće uticati na EU integracije (FOS VIDEO)

"Ja sam ubijeđen da Crna Gora može da ostvari svoj cilj, a to je da dostigne evropski kvalitet života - i kao članica EU, i ukoliko se kojim slučajem dogodi da usled kontroverzi kojima danas prisustvujemo, EU odluči da uspori ili čak potpuno zaustavi proces ujedinjenja Evrope, mi moramo biti spremni i za jednu i za drugu soluciju", kazao je Đukanović.

Pročitajte i ovo:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari