1
min read
A- A+
Pročitano

Đurović: Otvaranje poglavlja 8 potvrda otvorenih vrata EU

29/06/2020 - 9:10
Autor:Fos Media
88 pregleda

Profesorica na Ekonomskom fakultetu Gordana Đurović kazala je da otvaranje Poglavlja 8, koje se odnosi na konkurenciju, predstavlja simbolčnu potvrdu da su vrata za evropsku integraciju i za Crnu Goru otvorena, te da nijesmo blokirani u procesu.

f

Gordana Đurović, arhivska fotografija, foto: EU info centar

Đurović je u Jutarnjem programu TVCG saopštila da poslije dužeg perioda od 18 mjeseci ponovo imamo međuvladinu konferenciju, te da nema klauzule o balansu u važnom periodu za Crnu Goru.

"Da se dobije jedna nova energija za proces integracija i da se otvori poglavlje koje je za unutrašnje tržište EU vrlo važno jer reguliše antimonopolsko zakonodavstvo", rekla je Đurović.

Govoreći o poglavljima koja su najosjetljivija, Đurović je istakla da se stalno vraćamo poglavlju koje se odnosi na vladavinu prava.

Govoreći o tome koliko je sada realna 2025-a, kao godina pristupa Evropskoj uniji, Đurović kaže da je rođeni optimista i borac za EU perspektivu Crne Gore.

"Uvijek ću braniti to da je Crna Gora uspješna evropska priča i da je ostvariva do toga perioda. To zavisi od nas. Crna Gora je mnogo puta dokazala da, kada se dobro organizuje, može da bude jako prijatno iznenađenje, mnogo većim i jačim sistemima", rekla je Đurović.

Mi smo, kaže, mali sistem koji dobrim stavljanjem prioriteta može da postigne ciljeve koji nekad djeluju kompleksni.

"Mislim da su oni svi ostvarivi, mislim da ni 2025. nije nešto Crna Gora ne bi mogla ostvariti, ako se riješimo da to ostvarimo", istakla je Đurović.

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari