1
min read
A- A+
Pročitano

Formirana velika koalicija DF, SNP, Narodni pokret... Krivokapić nosilac liste

01/08/2020 - 9:13
Autor:Fos Media
4224 pregleda

Nakon višednevnih pregovora, dogovorena je velika koalicija DF, SNP, Narodnog pokreta, Prave Crne Gore i još jednog broja stranaka i nestranačkih ličnosti.

aa

Krivokapić

Listu će predvoditi profesor dr Zdravko Krivokapić, redovni profesor Mašinskog fakulteta Univerziteta Crne Gore, prenosi portal IN4S.

Listu će, pored Krivokapića, predvoditi i još jedan broj uglednih intelektualaca i nestranačkih ličnosti, dok će ostala mjesta popunjavati stranke uglavnom po principu snage ostvarene na prethodnim izborima ili procjene uticaja na osnovu poslednjih istraživanja javnog mnjenja.

Krivokapić se nedavno u javnosti pojavio kao jedan od osnivača NVO “Ne damo Crnu Goru” koja se smatra bliskom Mitropoliji crnogorsko-primorskoj, a koja je u kratkom roku organizovala niz javnih tribina, a na kojima su učestvovali episkop budimljansko-nikšićki Joanikije, rektor Bogoslovije na Cetinju Gojko Perović…

Članice Narodnog pokreta su Radnička partija, Ujedinjena Crna Gora i Aleksandar Damjanović (biran na listi SNP-a).

Podsjetimo, dosad liste za izbore predali su Socijaldemokrate i Socijaldemokratska partija. Ta dva politička subjekta nastupiće samostalno na izborima. Niko od ostalih partija još uvijek nije predao izbornu listu.

Demokratska Crna Gora, Demos, PIR, Nova ljevica i Društvo za istraživanje politike su pripremili listu koju će vjerovatno danas predati.

Nosilac liste je lider Demokrata Aleksa Bečić, drugi na listi je Miodrag Lekić (Demos), a slijede Zdenka Popović, Dragan Krapović, Boris Bogdanović, Momo Koprivica, Stevan Katić...

Rok za podnošenje lista je 4, a izbori se održavaju 30. avgusta.

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari