1
min read
A- A+
Pročitano

Grabar Kitarović čestitala Đukanoviću: Hrvatska će nastaviti da podržava CG na putu ka EU

16/04/2018 - 15:56
Autor:Fos Media
154 pregleda

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović pozvala je danas predsjednika Đukanovića, najsrdačnije mu čestitala jučerašnju pobjedu na predsjedničkim izborima, i poželjela uspjeh u obavljanju te odgovorne dužnosti.

milo i kolinda

Đukanović sa Grabar Kitarović, arhiva, foto: Zicer.org

Ona je istakla da će Hrvatska nastaviti da pruža podršku i pomoć Crnoj Gori u pregovaračkom procesu sa Evropskom unijom, kao što je to činila i do njenog stupanja u NATO, navodi se u saopštenju Demokratske partije socijalista.

Đukanović je zahvalio Hrvatskoj i predsjednici Grabar-Kitarović lično na afirmaciji Crne Gore i doprinosu za njen prijem u NATO, kao i očekivanja da se saradnja na tom planu nastavi i u procesu evropske integracije, što je od značaja i za regionalnu stabilnost.

"Obostrano je izražena spremnost za unapređenje bilateralne saradnje, i za zajednički doprinos rješavanju preostalih pitanja u duhu politike dobrosusjedstva. Zajednički je konstatovano da nacionalne manjine imaju svoje posebno mjesto i ulogu u ukupnoj saradnji dvije zemlje", dodaje se u saopštenju.

 

Pročitajte još:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off

Komentari