1
min read
A- A+
Pročitano

Ivančević: Vlast u CG ne smije da odćuti nacionalističke poruke mržnje

08/11/2018 - 12:08
Autor:Fos Media
382 pregleda

Sasvim očekivano i predvidljivo, skupovi kojima se proslavlja stogodišnjica Podgoričke skupštine i sramno satiranje sopstvene države, pretvaraju se u izlive nacionalističke mržnje prema državi Crnoj Gori i svemu što je crnogorsko, saopšteno je iz Crnogorske.

foto

Foto: Crnogorska

Sadržaj izrečenih poruka na ovim skupovima, navode iz Crnogorske, ledi krv u žilama svakog razumnog i lojalnog građanina ove zemlje, a predstavnici vlasti u našoj državi ćute.

''Teško je shvatiti i prihvatiti da nosioci vlasti u našoj državi ćute na otvorene i jasne poruke kojima se afirmišu odluke sramne Podgoričke skupštine i najavljuje njeno novo urnisanje u budućnosti.  Ako neko kaže: „Gore glavu srpski narode, prošli su svi okupatori, pa će i ovi. Ničija nije gorela do zore“, a vlast na to ostaje ravnodušna i nijema, glasno i jasno želimo poručiti da njeno takvo ponašanje vrijeđa dostojanstvo svakog razumnog građanina koji ovu zemlju osjeća svojom'', navodi se u saopštenju.

Navode da je  sve bilo predvidljivo i očekivano.

''I ako dobro znamo da se nijedan javni skup ne može održati bez prethodno dobijene dozvole Uprave policije, ne možemo a da se ne zabrinemo u kakvoj to državi i društvu živimo.  Ako vlast i njeni organi tolerišu ovakvo sramno buđenje duhova prošlosti, ovakav govor mržnje i otvorene prijetnje budućih satiranja Crne Gore,  moramo se zapitati i zabrinuti kuda to ide Crna Gora'', poručuju iz Crnogorske.

Saopštili su da nosioci vlasti znaju ko stoji iza ''ove sramne organizacije i organizaciono i finansijski''.

''I znaju dobro da ovo nije naivno politikanstvo, već ozbiljan atak na državu Crnu Goru i sve njene vrijednosti. Znaju oni dobro da sadržaj izrečenih poruka podliježe ne samo društvenoj kritici, nego ozbiljnoj sumnji u krivično djelo, pa nam ostaje da vidimo, na koji način će se baviti posljedicama ovakvih nepočinstava'', navodi se u saopštenju koje potpisuje lider Crngorske Dragan Purko Ivančević.

Pozivaju vlast u Crnoj Gori da ne bude ''nijemi posmatrač''.

''Prije svega zbog svih nas koji ovu državu volimo iznad svega i jer rezervne domovine nemamo. Ne smije više ćutati, koliko god sve ovo i odgovaralo aktuelnoj vlasti radi sigurnog opstanka u budućnosti jer  siguran opstanak obezbijeđen na strahu svojih podanika nije garancija svijetle budućnosti ove zemlje'', poručili su iz Crnogorske.

Saopštili su da je reakcija države na ovakve nacionalističke poruke mržnje i prijetnje ''neophodna, jer društva i narodi koji nijesu izvukli pouke iz svoje istorije, dozvoljavaju da im se takva istorijska dešavanja vrate kao bumerang u svojim najgorim oblicima'' zaključuje se u saopštenju.

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari