1
min read
A- A+
Pročitano

Jovanović: Crnogorske institucije da riješe aferu Atlas

10/02/2019 - 7:57
Autor:Fos Media
1126 pregleda

Crna Gora ima važne i značajne nezavisne institucije i od izuzetnog značaja je da se afera Atlas rješava kroz te institucije, rekao je u intervjuu Pobjedi Čedomir Jovanović, lider Liberalno-demokratske partije u Srbiji.

foto

Foto: Fonet

“Poštujem Crnu Goru i znam da i bez mog mišljenja svako normalan razumije zašto samo vaše institucije treba da odgovore na slučaj Atlas grupe. Isto sam tako uvjeren da je i vaša vlast znala šta može da očekuje kada je tim institucijama pružila podršku, tako da sigurno nije zatečena reakcijama političkih protivnika, koje baš briga za istinu ili Duška Kneževića, jer su oni svoje 'demokratske' uzore, u neprekidnoj borbi protiv Mila Đukanovića, davno našli u Hagu, Kremlju ili Čečeniji. Sigurno je da neprijatelji Crne Gore uživaju u ovoj situaciji. Oni koji su godinama radili na podrivanju napretka Crne Gore sada likuju u velikoj mjeri”, rekao je Jovanović.

Prema njegovim riječima, otvorena regionalna pitanja moraju se rješavati snažno zbog mira na Balkanu, navodeći Prespanski sporazum kao najvažniji završen posao u poslednjih nekoliko godina.

“Mlake reakcije u regionu i odsustvo snažnije podrške ovakvom pristupu odraz su nemogućnosti lidera iz regije, koji jasno vide taj put, da čine ono što su makedonski i grčki premijer uradili: nema prostora da se gubi vrijeme, hitno rješavajmo sukobe zbog budućnosti. Nadam se da je ovo jasan signal vlastima u Bosni i Hercegovini i Srbiji, ali i na Kosovu, da se otvorena pitanja moraju rješavati snažno, uprkos cijeni koja mora da se plati, raditi na miru na Balkanu”, poručio je on.

Odgovarajući na pitanje šta misli o tvrdnjama da je sada gore i teže boriti se politički nego 90-ih godina Jovanović je naglasio da ista mašinerija, koja je radila još u davna vremena, već trideset godina služi samo novim gazdama.

Lider LDPa smatra da je sve postalo jeftino i jadno i da je dovoljno pogledati naslovne strane.

"Da smo mi imali društvene mreže, Sloba bi ranije otišao. Prosto, nije to isto. Ovo je gore, jer, uprkos svemu, mi imamo osjećanje da je sve isto. Dakle, nije dobro, ali je veliko pitanje u kojoj mjeri smo sami odgovorni što nismo reagovali ranije i drugačije”, zaključio je Jovanović.

Pročitajte još:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari