1
min read
A- A+
Pročitano

Knežević: Neću da otkrijem ime sudije koji mi je tražio mito (FOS VIDEO)

13/02/2018 - 13:00
Autor:Danilo Ajković
465 pregleda

Jedan od lidera Demokratskog fronta i predsjednik Demokratske narodne partije, Milan Knežević, saslušan je danas u Specijalnom državnom tužilaštvu. Knežević je kazao da neće da saopšti ime sudije kojem je trebao da da mito od 10 hiljada eura da bi mu presuda bila poništena, ali da je simptomatično to što je na njegovu optužbu reagovao sudija Radomir Ivanović, koji je bio sudija izvjestilac u njegovom predmetu.

Milan Knežević, arhiva, foto: FOS Media

Milan Knežević, arhiva, foto: FOS Media

"Saopštio sam da u toj ponudi od strane tog sudije nije pomenuto nijedno ime i zbog toga mi je bilo simptomatično i interesantno zbog čega se oglasio sudija Radomir Raco Ivanović, koji je bio sudija izvjestilac u ovom slučaju. Da li se gospodin Ivanović prepoznao u ovim navodima korupcije, da li je ta kategorija korupcije postala jedan opšti obrazac ponašanja pa su pokušali da demonstriraju svoju snagu i nedodirljivost o kojoj govori Vesna Medenica na način što će mene saslušati, ja stvarno ne znam", naveo je Knežević. 

Knežević je danas ponovio detalje iz biografije sudije Radomira Ivanovića, navodeći da je vodio istragu u mnogim važnim slučajevima: u slučaju ubistva Duška Jovanovića, kao i saslušanje za deportacije - u tom slučaju je saslušao Mila Đukanovića, potom da je bio u vijeću koje je potvrdilo optužnicu za pokušaj terorizma na dan izbora 2016. godine, itd, a da ga sve to povezuje sa Demokratskim frontom, odnosno da postoje "ozbiljni elementi sumnje da je mogao da potpadne pod određeni uticaj korupcije i da tužilaštvo treba da ga sasluša".

 

"Neću izreći ime sudije koji mi je pominjao da platim deset hiljada eura, a nadam se da će se Specijalno državno tužilaštvo pozabaviti podacima koje sam iznio danas o Ivanoviću. Jasno se znaju tarife za ubistva, za saobraćajke...", kazao je Knežević.

Njega je saslušala tužiteljka Stojanka Radović, nakon što je utvrđeno da oni nijesu u bliskim rodbinskim odnosima koji bi uticali na objektivnost.

Knežević je ranije kazao da mu je nuđeno da plati 10 hiljada eura kako bi mu bila ukinuta presuda za napad na policajca, kojom je osuđen na četiri mjeseca zatvora.

Pročitajte: Radović saslušala Kneževića, Katnić utvrdio da nisu u srodstvu

On je prvobitno pred Osnovnim sudom osuđen na sedam mjeseci, ali je Viši sud odlučujući po žalbi kaznu preinačio na četiri mjeseca.

Sudija izvjestilac u tom predmetu je bio sudija Radomir Ivanović. Udruženje sudija je kritikovalo istupanje Demokratskog fronta u vezi sa tim slučajem i stalo u odbranu sudije Ivanovića. 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off

Komentari