1
min read
A- A+
Pročitano

Komandant misije KFOR na Kosovu: Vrijeme rata gotovo, CG važna za sigurnost

10/08/2018 - 7:49
Autor:Fos Media
364 pregleda

Crna Gora je kao partner NATO-a doprinosila evroatlantskoj bezbjednosti, a danas je, kao punopravni član Alijanse, pouzdan provajder sigurnost, poručio je komandant misije KFOR-a na Kosovu Salvatore Kuoči, dodajući da je vrijeme rata gotovo.

Ilustracija

Ilustracijja, foto: Al Jazeera Balkans/Reuters

On je rekao da NATO pozdravlja svaki dodatni doprinos KFOR-u od bilo kog člana Alijanse ili partnera. 

Imati NATO članicu sa Zapadnog Balkana, koja se pridružuje KFOR-u, kako je naveo Kuoči, pomaže povećanju stabilnosti u regionu.

"Crna Gora je bila važan doprinos evroatlantskoj bezbjednosti kao partner NATO. Danas, kao punopravni član Alijanse, i dalje je pouzdan provajder sigurnosti", kazao je Kuoči u intervjuu za Pobjedu, komentarišući odluku Crne Gore da do kraja godine uputi dva pripadnika Vojske u tu mirovnu misiju.

sdgn
Salvatore Kuoči, foto: Profimedia

On je kometarišući kritike predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i drugih visokih zvaničnika Srbije na odluku Crne Gore da pošalje vojnike u misiju KFOR, rekao da se KFOR obično ne bavi politikom.

"Danas se suočavamo sa zajedničkim bezbjednosnim izazovima, i zajednička saradnja može donijeti stvarne prednosti Srbiji, njenim građanima i širem regionu“, istakao je Kuoči.

Prema njegovim riječima, jačanjanje odnosa između NATO i Srbije je od koristi za Alijansu, Srbiju i čitav region. 

 

Pročitajte još:

 

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari