1
min read
A- A+
Pročitano

Kotor: Protestovali protiv smjene Vladimira Jokića (VIDEO)

14/04/2019 - 18:36
Autor:Fos Media
353 pregleda

Na protestnom skupu u starom gradu u Kotoru, više stotina građana poručilo je da su protiv smjene gradonačelnika Vladimira Jokića i pozvali su SDP da odustane od inicijative za njegovo razriješenje, do stvaranja uslova za održavanje fer i slobodnih izbora. Portest je organizovala neformalna grupa građana, a podršku skupu su, pored opštinskog rukovodstva, prisustovali lideri demokrata i Crnogorske.

Sa protesta, foto: Boka News

Sa protesta, foto: Boka News

Demonstranti su pozvali SDP da se vrati ispunjenju svojih obaveza u lokalnoj vladajućoj koaliciji sa Demokratama, DF, URA i SNP i da njeni odbornici, kako su naveli, prestanu da sabotiraju rad većine u lokalnom parlementu, a što ta partija čini već mjesecima unazad.

U protivnom, kako se čulo na skupu, građani Kotora i ostatak odbornika lokalne vlasti, će smatrati da je SDP otvoreno sklopila koaliciju sa u tom gradu opozicionim DPS, SD i HGI i na taj način prekrojila izbornu volju građana sa posljednjih lokalnih izbora u okrobru 2016, kao i iznevjerila svoj potois na nedavno sklopljeni Spoarzum o budućnosti sa ostatkom opozicije i organizatorima građanskih protesta u Podgorici.

 

U protivnom, kako se čulo na skupu, građani Kotora i ostatak odbornika lokalne vlasti, će smatrati da je SDP otvoreno sklopila koaliciju sa u tom gradu opozicionim DPS, SD i HGI i na taj način prekrojila izbornu volju građana sa posljednjih lokalnih izbora u okrobru 2016, kao i iznevjerila svoj potois na nedavno sklopljeni Spoarazum o budućnosti sa ostatkom opozicije i organizatorima građanskih protesta u Podgorici, prenosi Boka news.

Dragica Perović, predsjednica SO Kotor skup održan na polovini glavnog gradskog trga doživjela je kao sjednicu lokalnog parlamenta i kazala da ovoj sjednici na otvorenom prostoru prisustvuje više nego dovoljan broj, što znači da mogu otpočeti sa radom, prenosi Skala radio.

Perovićeva je na javno glasanje stavila predlog o smjeni Jokića i kontstatovala da je predlog jednoglasno odbijen.

"Takva naša odluka kao neposredno izražena volja mora obavezati sve vaše predstavnike na njeno poštovanje", poručila je Perović.

Podršku skupu su pružili ili mu prisustvuju i brojni aktivisti pokreta “97.000 – Odupri se”.

Pročitajte i ovo:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari