1
min read
A- A+
Pročitano

Marković otvorio novi pogon u Plantažama: Sa novim tehnologijama konkurentni na tržištu (FOS VIDEO)

13/06/2018 - 11:34
Autor:Fos Media
323 pregleda

Predsjednik Vlade Duško Marković poručio je danas puštajući u pogon novu liniju za flaširanje u kompaniji „13. Jul – Plantaže" vrijednu tri miliona eura da je Vlada čvrsto opredijeljena da sa privredom doprinosi konkuretnijem tržištu rada, i snažnijoj ekonomskoj aktivnosti i da će posebno biti fokusirana na oblasti u kojima Crna Gora ima komparativne prednosti: turizam, eneregetiku, i proizvodnju hrane i pića.

a

Foto: Printscreen/Twitter

"Ovakve investicije u proizvodnju i realnu ekonomiju, treba da obezbijede dinamičan i održiv rast naše ekonomije koja je u prošloj godini zabilježila jednu od najviših stopa rasta u Evropi. Dinamični razvoj gotovo svih sektora privrede rezultirao je povećanjem zaposlenosti i višem standardu života naših građana. Ekonomski pokazatelji za prvi kvartal ukazuju da ćemo prošlogodišnju stopu ekonomskog rasta dostignuti, a moguće i nadmašiti u ovoj godini", kazao je Marković na svečanosti upriličenoj povodom 55 godišnjice rada kompanije „13, jul – Plantaže".

 

Predsjednik Vlade je rekao da je kompanija „13. Jul – Plantaže" tokom više od pola vijeka unapređivala proizvodne kapacitete, povećavale proizvodnju, i osvajale nova tržišta.

"Na taj način ova kompanija, i brend koji je ona izgradila, jačali su i Crnu Goru. Vina standardizovanog kvaliteta, proizvedena u našim poljima i podrumima, nalaze se na trpezama više od 40 zemalja", kazao je premijer.

On je dodao da kompanija „13. Jul – Plantaže" danas ima najveći pojedinačni vinograd u Evropi sa 11 miliona čokota vinove loze i 55 godina neprekidnog savezništva sa posnom i kamenitom zemljom Ćemovskog polja.

„I zato je poruka iz ove kompanije nikada jasnija – bez ulaganja u znanje i u nove tehnologije, ne možemo biti konkurentni i očekivati bolju i sigurnu poziciju na tržištu.  Samo domaćinski odnos prema potencijalima koje imamo, i ulaganje u čovjeka i prirodu kao najvažnije resurse – i Plantažama, ali i svakom individualnom proizvođaču vina u Crnoj Gori, mogu garantovati uspjeh. Vlada je čvrsto opredijeljena da ruku pod ruku sa privredom doprinosi konkuretnijem tržištu rada, i snažnijoj ekonomskoj aktivnosti. Posebno ćemo biti fokusirani na oblasti u kojima Crna Gora ima komparativne prednosti: turizam, eneregetiku, i proizvodnju hrane i pića", poručio je predsjednik Vlade.

Pročitajte još:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari