2
min read
A- A+
Pročitano

Medojević: Katnić planirao likvidaciju Vesne Medenice i Svetlane Vujanović (FOS VIDEO)

12/01/2018 - 14:35
Autor:Danilo Ajković
6732 pregleda

Predsjednik Pokreta za promjene i jedan od lidera Demokratskog fronta Nebojša Medojević odbio je danas da na saslušanju u Specijalnom policijskom odjeljenju odgovara na pitanja u vezi sa saznanjima koja ima o organizovanom kriminalu. Objelodanio je i da je Katnić pripremao likvidaciju prvih dama crnogorskog pravosuđa. 

Nebojša Medojević, foto: FOS Media

Nebojša Medojević, foto: FOS Media

Medojević je na konferenciji za novinare naveo da je pozvan zbog tri slučaja: izjave od prije godinu dana da su visoki funkcioneri Agencije za nacionalnu bezbjednost Zoran Lazović i Duško Golubović umiješani u šverc kokaina; da je Milo Đukanović tokom protesta ispred Skupštine 24. oktobra 2016. dao iz operativnog centra ANB-a nalog da se puca u narod; kao i da je tužilac Katnić u saradnji sa braćom Đukanović tražio da mu se ukine imunitet. 

Naveo je da bi saradnjom sa policijom i tužilaštvom u istragama koje vodi Katnić zapravo pomogao kriminalcima. 

"Jasno je da Milivoje Katnić ne može da vodi ove istrage zato što je u konfliktu interesa. Ono što sam danas rekao - sve dok je Katnić glavni specijalni tužilac za koga ja i mi iz Demokratskog fronta osnovano sumnjamo da je povezan sa organizovanim kriminalnim grupama u CG, i da je njegova funkcija tu da ih štiti, da istrage vodi tako da ih zataškava i da smisao moga pozivanja nije da dođe do informacija koje bi mu pomogle u pronalaženju dokaza. Smisao moga pozivanja je da Aco Đukanović, Zoran Lazović i Milo Đukanović saznaju šta ja sve znam i ko mi iz ANB-a i policije dostavlja informacije".

 

Medojević navodi da nepovjerenje između Katnića i Demokratskog fronta datira od 16. oktobra 2016, kada se desio navodni pokušaj državnog udara, te da su glavnog specijalnog tužioca na tu funkciju postavila braće Đukanović.

On je naveo i da je Katnić pripremao likvidaciju predsjednice Vrhovnog suda Vesne Medenica i sudije tog suda i prve dame Crne Gore Svetlane Vujanović, ali da je to spriječio predsjednik DPS-a Milo Đukanović.

"Milivoje Katnić djeluje na problematičnim i neustavnim osnovama, ima ličnu obavezu prema Milu Đukanoviću koji ga je, prema našim saznanjima iz tužilaštva i pravosuđa, spasio od smjene koju su mu pripremale Vesna Medenica i Svetlana Vujanović. Kada je Katnić čuo da mu se sprema smjena zbog toga što je izuzeo mišljenje u nekom postupku, a što je bilo suprotno od instrukcija koje je dobio od tadašnjih prvih dama crnogorskog pravosuđa, on je čak i planirao da likvidira ove dvije gospođe. Ali, pošto je Milo Đukanović rekao da neće te gospođe smjenjivati poštene ljude u pravosuđu, on je ostao lično dužan Đukanoviću i ima prema njemu odnos lojalnosti i potpune poslušnosti". 

Na konferenciji je saopštio i da je prije nekoliko dana obijena kuća u kojoj se nalazilo mnogo novca i oružja, o čemu, kako je naveo, policija ćuti.

"Zašto policija krije da je prije nekoliko dana obijena kuća jednog doktora bliskog srodnika Zorana Lazovića? Da je u njegovoj kući nađeno više novca nego što je Sinđelić dobio od crnogorskog režima i Katnića da organizuje državni udar u Crnoj Gori i da je u toj kući nađeno mnogo više oružja nego što je ta teroristička organizacija imala ili pripremala da napravi krvoproliće u Crnoj Gori", upitao je Medojević. 

Komentari