2
min read
A- A+
Pročitano

Medojević za FOS o ukidanju imuniteta: Katnić je slagao u vezi notesa, cilj je da mi se namjesti napad u ZIKS-u

07/11/2019 - 6:55
Autor:Jelena Popović
3413 pregleda

Zahtjev Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) kojim se traži ukidanje imuniteta poslaniku Demokratskog fronta (DF) Nebojši Medojeviću nije uvršten u dnevni red kao posebna tačka sjednice Administrativnog odbora koja je zakazana za danas.

Spreman sam na svaki scenario

"Spreman sam na svaki scenario", Medojević, foto: FOS Media

FOS je uputio predsjedniku tog parlamentarnog tijela Ljuiđu Škrelji pitanje da li će Odbor danas raspravljati o pomenutom zahtjevu SDT-a, ali odgovor nijesmo dobili.

Podsjetimo, Škrelja je ranije kazao da bi Odbor o zahtjevu SDT-a trebalo da raspravlja na prvoj narednoj sjednici.

Medojević u razgovoru za FOS ocjenjuje da je zahtjev glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića za ukidanjem njegovog imuniteta protivustavan i nezakonit.

„Katnić je javno priznao da je slagao u vezi notesa i sada je svima jasno da se radi o montiranim optužbama, koje su politički motivisane. On nije dostavio nijedan dokaz niti je u zahtjevu obrazložio bilo šta što ima veze sa kvalifikacijom krivičnog djela koje mi se stavlja na teret“, kazao je jedan od lidera DF-a.

Navodi i da je jasno da se radi o političkoj odluci braće Đukanović sa krajnjim ciljem da se „ja uhapsim i da mi se namjesti napad u ZIKS-u“.

„Istraživanja koja DPS ima jasno ukazuju da se značajan broj birača DPS-a ne slaže sa korupcijom u vrhu vlasti i sa progonom crkve, te da se glasovi prelivaju ka DF-u. Đukanovići su dodatno u paranoji zbog mojih međunarodnih kontakata, a posebno sa Republikanskom strankom SAD i sa krugovima bliskim Donaldu Trampu“, dodao je Medojević.

Znam zašto smetam braći Đukanović

Medojević je kazao i da će svaki poslanik koji glasa za skidanje njegovog imuniteta, glasati za povratak staljinističkih metoda progona političkih protivnika i za povratak u 1948. godinu.

„Ja sam o tome obavjestio moje kontakte u međunarodnoj zajednici i vidjećemo šta će odlučiti (Milo) Đukanovic i (Duško) Marković. Ovdje se ne radi o Nebojši Medojeviću, već o udaru na Ustav, Parlament i osnovna ljudska prava i slobode“, kazao je on.

Dodaje i da ukoliko mu Skupština „skine“ imunitet na bazi, kako je kazao, lažnih i ničim argumentovanih laži (Milivoja) Katnića, onda se u pravni poredak uvodi opasni presedan da svako može biti optužen i uhapšen.

„Očekujem od poslanika da brane Ustav, Parlament i vladavinu prava. Ali spreman sam i na svaki scenario. Znam zašto smetam braći Đukanovic i znam šta su sve spremni da urade. Ne bi im bilo prvi put da okrvave ruke“, zaključuje Medojević.

Podsjetimo, Specijalno državno tužilaštvo zahtjev za ukidanje imuniteta Medojeviću uputilo je jer je njegovo ime navodno zabilježeno u notesu koji je pronađen u sefu odbjeglog biznismena Duška Kneževića.

SDT ovoga puta nije uputio Skupštini zahtjev za odobravanje određivanja pritvora Medojeviću.

Predsjednik Skupštine Ivan Brajović prethodno je od SDT-a tražio da uputi dva odvojena zahtjeva, jedan koji se odnosi na vođenje krivičnog postupka i drugi za određivanje pritvora.

dtgf
Zahtjev o ukidanju imuniteta Medojeviću danas nije na dnevnom redu

Na današnjoj sjednici Administrativnog odbora raspravljaće se o utvrđivanu Predloga odluke o izboru jednog člana Upravnog odbora Fonda za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava, kao i o pokretanju postupka imenovanja predsjednika i dva člana Savjeta Agencije za zaštitu ličnih podataka i slobodan pristup informacijama.

Na dnevnom redu je i pokretanje postupka imenovanja predsjednika i šest članova Žirija za dodjelu Trinaestojulske nagrade, a Administrativni odbor odlučivaće i o opomenama koje su izrečene poslanicima na sjednicama Skupštine Crne Gore.

Zahtjev o ukidanju imuniteta Medojeviću može biti naknadno uvršten u dnevni red na samoj sjednici ovog tijela. O njemu se može raspravljati i pod tačkom „tekuća pitanja“.

Pročitajte i ovo:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari