1
min read
A- A+
Pročitano

Milačić odbacio sve optužbe: Nije bilo mogućnosti za zloupotrebe (FOS VIDEO)

13/03/2018 - 12:24
Autor:Violeta Rovčanin
1116 pregleda

Predsjednički kandidat Prave Crne Gore Marko Milačić odbacio je danas sve optužbe u vezi sa navodnom zloupotrebom prikupljanja potpisa podrške njemu kao predsjedničkom kandidatu, kazavši da su provjeravali i rad svojih volontera tako da nije bilo mogućnosti za zloupotrebe.

marko

Marko Milačić, foto: FOS Media

"Nismo ništa falsifikovali i zloupotrebljavali već smo pošteno sakupljali potpise na terenu. To čitava Crma Gora zna. Naši volonteri i simpatizeri su to radili širom Crne Gore. Išli smo toliko daleko i provjeravali sve volontere koji su sakupljali naše potpise. Kada bi nam neki od naših volontera predao spisak, mi smo uzimali određeni uzorak , gledali po matičnom broju ko je od mlađe populacije, pa smo ulazili na njihove facebook profile i onda smo ih pitali da li su oni dali potpise za Marka Milačića", kazao je Milačić na pres konferenciji.

Kako je kazao hajke i napadi na njih su jako ozbiljni.

"Odbacujem sa prezirom sve insinuacije koje su se čule ovih dana o tome da smo u partiji i da sam ja lično falsifikovao i zloupotrebljavao potpise. Ovo je hajka na kandidate opozicije i na mene lično. Riječ je o ozbiljnoj podmetačini i strahu režima koji ubacuje kosku među opozicione kandidate. Ovo se dešava neposredno pred izlazak DPS-a koji kukavički čeka da istakne svog kandidata", dodao je Milačić.

Naveo je i da smatra da je u pitanju kršenje izbornog zakonodavstva, fer i ozbiljnih izbora. 

"Osim ovih primjera drugih poslanika, mi imamo i druge primjere u našim redovima koji potvrđuju da je riječ o jednom smišljenom planu iza kojeg stoji DIK i režim koji kontroliše tu instituciju. U našoj političkoj partiji imamo brojne primjere ljudi koji su potpisali za mene, a provjerom u ovoj aplikaciji njihovih imena nema", kazao je Milačić.

Prema njegovim riječima "Očigledno je DPS odlučio da svoje mahinacije iz 20. vijeka prenese u 21. vijek, u domen savremenih tehnologija, aplikacija, softvera i slično."

"Kunem vam se ako smo jedan potpis falsifikovali ili pomislili da zloupotrijebimo tako se vratilo mom zdravlju, zdravlju moje porodice i mom sinu", zaključio je Milačić.

Podsjećamo, Državna izborna komisija (DIK) razvila je softversko rješenje koje je biračima omogućilo da provjere kojem predsjedničkom kandidatu su dali potpis podrške i da li je on zloupotrijebljen.

Ubrzo nakon pokretanja aplikacije prijavljene su razne zloupotrebe i nepravilnosti.

Najnovije optužbe stigle su danas iz Demokratske Crne Gore.

 

Pročitajte opširnije:

 

 

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off

Komentari