1
min read
A- A+
Pročitano

Minić: Vlast prvo ukinula naknade majkama, a sada pokušava i neradnu nedjelju

22/05/2020 - 13:11
Autor:Fos Media
349 pregleda

Ministarka Sekulić opet pokazuje izostanak bilo kakvog osjećaja za potrebe zaposlenih u trgovinama, što je, zaista, bezobzirno preko svako mjere, kazala je poslanica Demokrata Valentina Minić reagujući n aizjavu ministarke ekonomije Dragice Sekulić.

aa

Foto: Demokrate

Ministarka je kazala da ako bude potrebno, Vlada će razmotriti ukidanje neradne nedjelje.

''Pored opšte poznate činjenice da radnice u trgovinama nemaju adekvatnu zaštitu države u odnosu na njihova prava iz radnog odnosa, sada se namjerava ukinuti i taj jedan dan za odmor?! Zar se tako, gospođo Sekulić, štite prava žena u ovoj zemlji? Zar tako, ministarko Sekulić, pokazujete solidarnost? Da li tako država vraća dug prema hrabrim ženama koje su prve hrabro stale pred pandemijom Korona virusa, rame uz rame sa ostalim državnim službama?'', pitala je Minić.

''U savremenim demokratskim društvima neradna nedjelja u trgovinama je već odavno standard, dok je u Crnoj Gori izborena mukotrpnom borbom'', poručila je Minić.

''Sada opet DPS vlast zakonski utemeljen neradni dan dovodi u pitanje iako je svima vidljivo da žene u trgovinama neprekidno rade bez ikakvog razumijevanja poslodavaca, i ako je negdje nesporna neradna nedjelja, onda je to u trgovini.''

Minić ocjenjuje da je potpuno jasno da ''hibridni režim odluke donosi vođen ne interesima građana, već interesima moćnika''.

''Tako između prava hiljada žena i profita Volija, DPS bira ovo drugo. Dakle, ova vlast je spremna da natjera radnice na neprekidan rad, samo da bi trgovinski lanci inkasirali koji milion više. Izgovori za ukidanje neradne nedjelje su neutemeljeni, neargumentovani i potpuno neopravdani. Podsjećamo na činjenicu da je u svim marketima povećan promet ostalim danima, tako da neradna nedjelja ne može uticati na visinu prihoda. Podsjećamo i na to da su građani Crne Gore već stekli navike i prihvatili neradnu nedjelju'', navela je Minić.

''Nažalost, diktatorski režim nije pokazao razumijevanje ni osjećaj kada je ukidao naknade majkama sa troje ili više djece, a sada vidimo da pred profitom gazi i osnovna ljudska prava. Svakim danom, svakim potezom i odlukom, DPS nas udaljava od Evrope i društva savremenih država. Očito da politačiri prošlosti ne mogu da nađu svoje mjesto u potrebama građana 21. vijeka'', zaključuje se u saopštenju poslanice Demokrata.

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari