1
min read
A- A+
Pročitano

Miroviću zabranjen ulazak u Crnu Goru, vraćen sa graničnog prelaza Dobrakovo

05/12/2018 - 7:02
Autor:Fos Media
1117 pregleda

Profesor prava Dejan Mirović vraćen je juče sa graničnog prelaza Dobrakovo zbog procjene crnogorskih bezbjednosnih službi da bi boravkom u Crnoj Gori mogao uticati na bezbjednosne prilike, potvrđeno je Pobjedi u vrhu Uprave policije.

DM

Foto: Happy TV, printscreen

Kako je nezvanično saopšteno, utvrđeno je da bi ulaskom Mirovića u Crnu Goru bila ugrožena nacionalna sigurnost države.

“Ove procjene uslijedile su nakon detaljnih analiza koje, između ostalog, sadrže i izjave u intervjuima koje je Mirović davao, a imaju negativan kontekst na račun Crne Gore”, kazao je izvor Pobjede.

Mirović je u Crnu Goru pokušao da uđe oko 16 sati i bio je sam u vozilu.

Ranije je objavljeno da su Mirović, pjesnik Matija Bećković, te istoričari Čedomir Antić i Aleksandar Raković na spisku nepoželjnih u našoj državi, ali je to sa najviših državnih adresa negirano. Njih četvorica, iako je bilo planirano, nijesu se pojavili na manifestaciji povodom proslave takozvane Podgoričke skupštine koja je održana 1. decembra u kripti Sabornog hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici.

Vlada se tada oglasila saopštenjem navodeći da takav dokument ne postoji, već da nadležni “u svakom konkretnom slučaju procjenjuju koja bi lica svojim djelovanjem mogla ugroziti zaštićene vrijednosti i interese Crne Gore i građana”.

Profesor i političar Dejan Mirović, porijeklom iz Crne Gore, u kontinuitetu je atakovao na našu državu, a jedna od njegovih izjava je da je “sramotno da u Srbiji švercersko-kriminalni režim iz Crne Gore ima toliku moć”.

On je juče portalu IN4S potvrdio da je vraćen sa granice iako je policiji saopštio da je posjeta privatna i da želi da obiđe rodnu kuću i porodicu u Ulcinju.

Pročitajte još:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari