1
min read
A- A+
Pročitano

Nuhodžić: Crna Gora napreduje u standardima Šengena

11/06/2019 - 14:42
Autor:Fos Media
79 pregleda

Crna Gora napreduje u standardima Šengena koji se odnose na usklađivanje pravnog okvira, infrastrukturu i informaciono-komunikacione sisteme, a naročitu pažnju posvećuje edukaciji i jačanju kadrovskih kapaciteta granične policije, kazao je ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić. 

Foto

Foto: Gov.me

On je, tokom radne posjete Sloveniji, posjetio najfrekventniji granični prelaz, Obrežje, na granici sa Hrvatskom. 

„Crna Gora ostvaruje napredak u standardima Šengena koji se odnose na usklađivanje pravnog okvira, infrastrukturu i informaciono-komunikacione sisteme, a naročitu pažnju posvećujemo edukaciji i jačanju kadrovskih kapaciteta Granične policije“, rekao je Nuhodžić. 

Kako je saopšteno iz Ministarstva unutrašnjih poslova, posjeta je bila prilika da se crnogorska delegacija upozna sa bližim procedurama koje se sprovode u okviru graničnih provjera u skladu sa šengenskim standardima, sa obzirom na to da je Slovenija prije više od deceniju postala dio šengenskog prostora.

Slovenačke kolege, kako su naveli iz tog resora, prezentovale su način rada na graničnom prelazu, koji je ujedno i spoljna granica šengenskog prostora.

Tokom obilaska, crnogorska delegacija detaljno se upoznala i sa opremom za prvu i drugu liniju provjere i infrastrukturnim rješenjima koja su propisana EU šengenskim katalogom.

Nuhodžić je zahvalio na ekspertskoj pomoći i pohvalio saradnju sa Slovenijom tokom realizacije tvining projekta „Podrška uspostavljanju pravne tekovine Šengena“, u okviru kojeg je izrađen Šengenski akcioni plan, koji je Vlada usvojila 2017. godine. 

Pročitajte i ovo:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari