1
min read
A- A+
Pročitano

Odbornici URE sa Cetinja doniraće mjesečne nadoknade za pošumljavanje Lovćena

12/06/2019 - 10:22
Autor:Fos Media
119 pregleda

Pet odbornika cetinjske URE doniraće svoju mjesečnu nadoknadu za akciju pošumljavanja Nacionalnog parka "Lovćen" koji se nalazi na teritoriji Prijestonice a koji je u požaru 2017. godine pretrpio desetkovanje biljnog fonda, saopštili su danas iz ove stranke na Cetinju.

Ilustracija, foto: FOS Media

Ilustracija, foto: FOS Media

"Cetinjska URA pozdravlja inicijativu NVO Aktivna zona „Za zeleni Lovćen", koja ima za cilj prikupljanje sredstava u iznosu od 10.000 eura za nabavku sadnica javora i bukve, a koji su namijenjeni pošumljavanju oštećenih djelova  nacionalnog parka", poručuju oni.

Iz cetinjske URE navode i da koriste priliku da istaknu, kako kažu "nezadovoljstvo zbog odnosa prema planini Lovćen od strane rukovodećih ljudi Nacionalnog parka „Lovćen" i Nacionalnih parkova Crne Gore".

fzhf
Odbornici cetinjske URE

"Upravo pomenuti predstavljaju simbol postavljanja nestručnih, partijskih, kadrova na rukovodećim mjestima. Zbog nestručnosti i nebrige dolazimo u situaciju da tek dvije godine nakon velikog požara koji je zahvatio ovaj Nacionalni park, imamo akciju pošumljavanja i to ne od onih čiji bi to svakodnevni posao trebao biti, već od nevladine organizacije i ljubitelja planine Lovćen", naglašavaju oni.

Pozivaju sve ljubitelje prirode i Lovćena da uzmu učešće i u skladu sa svojim mogućnostima pomognu inicijativu "Za zeleni Lovćen".

Pročitajte još:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari