1
min read
A- A+
Pročitano

Održana manifestacija “Budi dio nas”

05/12/2018 - 22:38
Autor:Fos Media
71 pregleda

Večeras je u šoping molu “Delta City” u Podgorici održana trosatna manifestacija “Budi dio nas”, koju su organizovali Ministarstvo odbrane i Vojska Crne Gore u cilju afirmacije vojnog poziva, saopšteno je iz Ministarstva osbrane.

Foto

Foto: Ministarstvo odbrane

"Brojni posjetioci upoznali su se sa aktivnostima i projektima Ministarstva odbrane namijenjenim mladima: zapošljavanju u VCG i dobrovoljnom služenju vojnog roka, obrazovanju na inostranim vojnim akademijama, stipendiranju za fakultete u Crnoj Gori, promociji rodne ravnopravnosti u vojsci, kao i Ljetnjem vojnom kampu za mlade.

Takođe, kao i prošle godine, prikazane su neke vojničke vještine, kao što su borenje i veranje. Na platou u prizemlju Delte, bio je postavljen šator sa sredstvima veze, kao i pultovi sa EOD opremom (za uklanjanje eksplozivnih naprava) i ronilačkom opremom, EOD opremom Inžinjerijske čete, te alpinističkom i skijaškom opremom za obuku na brzim vodama. 
Posebno se mislilo i na najmlađe. U kutku organizovanom za njih, slagali su pazl sa vojničkim motivima, i crtali vojničke motive", navodi se u saopštenju.

Kako su dodali, Ministarstvo odbrane i Vojska Crne Gore za ovu priliku su pripremili i značajne količine promotivno-informativnog materijala, ali i poklone sa vojničkim motivima, kao što su kape, blokovi, hemijske olovke...

Pročitajte i ovo:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari