1
min read
A- A+
Pročitano

Osnažiti građanski nadzor policije u cilju zaštite ljudskih prava

22/05/2020 - 20:54
Autor:Fos Media
58 pregleda

Građanski nadzor kao model kontrole policije treba dalje razvijati i osnažiti mu kapacitete i ovlašćenja u zaštiti ljudskih prava i sloboda, zaključak je sa sastanka predsjednika Demokratske Crne Gore Alekse Bečića i predsjednika i člana Savjeta za građansku kontrolu rada policije, Aleksandra Saše Zekovića i advokata Zorana Čelebića.

foto

Foto: Demokrate

Prijem je, kako je saopšteno, realizovan na osnovu zahtjeva Savjeta za građansku kontrolu rada policije nakon kritičnog saopštenja i ocjena Demokratske Crne Gore.

"Susret je bio prilika da Demokrate Crne Gore saopšte konkretne primjedbe na određene policijske intervencije, ali i na rad građanskog nadzora policije cijeneći da Savjet treba da djeluje snažnije i proaktivnije, vodeći računa, u svakoj situaciji, o očuvanju svoje nepristrasnosti i objektivnosti. Detaljno i dinamično je razgovarano o više predmeta koji su u u radu Savjeta pri čemu smo ponovili oštre ocjene prema Savjetu", navodi se u saopštenju Demokrata.

Predstavnici Savjeta su, dodaje se, odgovorili na primjedbe i ponudili argumentaciju afirmišući opredjeljenje da rad ljudskopravaških tijela ne smije i ne treba da bude predmet političkih i politikanskih uticaja ili manipulacija.

Demokrate Crne Gore su inicirali određena pitanja kojima će Savjet, kako je najavjeno, u budućem periodu posvetiti punu pažnju i iskazali interesovanje da budu redovno informisani o statusu pojedinih predmeta i odnosu državnih organa prema izdatim ocjenama i preporukama.

Prijemu su, pored predsjednika Bećiča, ispred Demokratske Crne Gore prisustvovali Momo Koprivica, potpredsjednik, Neven Gošović, šef Pravnog tima Demokrata i Boris Bogdanović, generalni sekretar Demokrata.

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari