1
min read
A- A+
Pročitano

Prava CG pisala GP URA: Odakle pravo vašem potpredsjedniku da zabranjuje mitropolitu da održi liturgiju u Svaču?

11/07/2018 - 10:56
Autor:Fos Media
2001 pregleda

Zabrinjavajuće je što potpredsjednik ulcinjske URE, gospodin Šaptafi, predstavlja jednu opozicionu, i to građansku stranku, smatraju u Pravoj Crnoj Gori.

Prava CG

Foto: Prava Crna Gora

Kako navode u ovoj partiji, gospodin Šaptafi je očigledno opijen “pećinskim nacionalizmom” i traži poštovanje zakona kada je molitva pravoslavnih vjernika Bogu u pitanju, a nalazi se i učestvuje u masi koja sprečava vjersku službu onima koji, po njegovom priznanju, nisu njihove vjeroispovjesti.

Inicijativni odbor Prave Crne Gore Bar, zbog razjašnjenja pred očima javnosti, postavlja pitanja partijskom rukovodstvu URE:

  1. Odakle pravo potpredsjedniku vaše partije u Ulcinju da, izazivajući incidente, zabranjuje pravoslavnom Mitropolitu da održi liturgiju na, bez sumnje, pravoslavnoj svetinji u Svaču?
  2. Da li gospodin Šaptafi na određenim fotografijama simuliranjem dvoglavog orla na grudima, zapravo priziva ostvarenje projekta velike Albanije?
  3. Po kome zakonu je postavljena crna nadgrobna ploča sa istorijskim falsifikatima na Svaču, na teritoriji Crne Gore, isključivo na albanskom jeziku i sa albanskim simbolima?
  4. Da li je ova nadgrobna ploča postavljena po istom zakonu po kome je zabranjena vjerska služba pravoslavnim vjernicima na tom lokalitetu?
  5. Da li taj isti zakon neke partije svrstava u blok građanskih, a neke u blok nacionalnih partija?
  6. Koliko je slične gospode poput gospodina Šaptafija u građanskom pokretu URA i da li je ovo što smo vidjeli od njega na Svaču i u medijskim reagovanjima URE, onaj građanski koncept Crne Gore koji nudi vaš politički pokret, pa i vaša nova koalicija?
  7. Da li je tačno, ono što je očigledno, da u vašim viđenjima pojam ''građanski'' zapravo podrazumijeva svaki projekat, organizaciju, ili čak protest, u kom nema Srba?
  8. Da li se vi, kao partija koja potencira tkz. građanske vrijednosti i jednakost svih vjera i nacija, ograđujete od incidenta u kom su učestvovali vaši funkcioneri?
  9. Da li je ovo nastavak politike u okviru koje se i lider vaše partije sastaje i nazdravlja sa ratnim zločincem Hašimom Tačijem, a gospodin Šaptafi slika sa drugim ratnim zločincem Ramušom Haradinajem?
  10. Da li je sve navedeno građanska politika i politika mira, progresivna politika?

U Pravoj smatraju da ovaj događaj predstavlja samo vrh ledenog brijega i da, ako budu ćutali i pravili se da ništa ne vide, cijela Crna Gora može biti dovedena u opasnost.

"Prava Crna Gora se zalaže za istinski građanski koncept u okviru koga se niko neće stidjeti da kaže ko je i što je, istovremeno potpuno poštujući svakog građanina ma koje vjere i nacije bio, potpuno poštujući teritorijalni integritet države Crne Gore", zaključuje se u saopštenju.

Pročitajte još:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari