1
min read
A- A+
Pročitano

Pristupanje Crne Gore NATO-u doprinijelo stabilizaciji regiona

14/03/2019 - 11:35
Autor:Fos Media
48 pregleda

Crna Gora, u procesu pristupanja Evropskoj uniji, ima punu podršku Bugarske, ukjučujući i ekspertsku i tehničku pomoć, kazala je ambasadorka Bugarske Meglena Plugčijeva Aleksandrova i ocijenila da je pristupanje Crne Gore NATO-u doprinijelo stabilizaciji regiona.

Foto: Ministarstvo odbrane

Foto: Ministarstvo odbrane

Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, ona se sastala sa ministrom Predragom Boškovićem koji je podsjetio na tradicionalno prijateljstvo dvije države, ističući da odgovornim odnosom prema tom nasljeđu unapređuju se odnosi na savremenim osnovama.

Bošković je naglasio da postoji prostor za jačanje i produbljivanje odbrambene saradnje na obostranu korist, što je i potvrđeno nedavnim bilateralnim konsultacijama na nivou političkih direktora dva ministarstva odbrane.

Ministar je istakao posvećenost Crne Gore u očuvanju stabilnosti i bezbjednosti regiona, aktivnom promocijom NATO politike i angažovanjem Vojske na međunarodnim misijama i operacijama. 

On je podsjetio na prošlogodišnje šestomjesečno Bugarsko predsjedavanje Savjetom EU, tokom kojeg je ta država bila aktivan zagovornik daljeg napretka Zapadnog Balkana ka evropskoj budućnosti.

“Pristupanje Crne Gore NATO-u doprinijelo je stabilizaciji regiona i Bugarska pruža punu podršku Crnoj Gori u nastavku procesa pristupanja EU, uključujući i ekspertsku i tehničku pomoć”, istakla je Plugčijeva. 

Ona je naglasila posvećenost odbrambenoj saradnji, kao i potrebu razmjene praksi u cilju doprinosa kvalitetnijoj odbrambenoj saradnji i jačanju nacionalnih odbrambenih sistema naše dvije države.

 

Pročitajte i ovo:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari