1
min read
A- A+
Pročitano

Reagovanje Skupštine na zahtjev opozicionih poslanika o zakazivanju sjednice Odbora

07/11/2019 - 18:06
Autor:Fos Media
123 pregleda

Pravilima funkcionisanja Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva, nije propisana mogućnost održavanja vanrednih sjednica Odbora, pa samim tim ni nastavka već započetih sjednica Odbora, kako je to navedeno u zahtjevu opozicionih poslanika, navodi se u reagovanju Skupštine Crne Gore. ''Iz navedenih razloga, a posebno činjenice da je predsjednik Odbora prethodno već zakazao nastavak započete sedme sjednice, ostaje samo mogućnost da se na nekoj novoj sjednici Odbora razmotre i ova nova pitanja'', poručili su oni.

Foto

Foto: FOS Media

Pročitajte i ovo: Opozicioni poslanici: Gvozdenović da zakaže nastavak sjednice odbora

Saopštenje prenosimo u cjelosti:

„Sedma sjednica Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva počela je 22. oktobra 2019. godine, a predsjednik Odbora je sazvao na zahtjev članova Odbora iz opozicije. Takođe, za sjednicu je, na zahtjev članova Odbora iz opozicije, utvrđen dnevni red sa samo jednom tačkom i to: ,,Analiza primjene Zakona o teritorijalnoj organizaciji Crne Gore, i s tim u vezi, utvrđivanje modaliteta rješenja za obezbjeđenje potrebnih uslova za punu implementaciju zakona o biračkom spisku i izradu potpunog biračkog spiska,,.

Predloga za izmjenu i dopunu dnevnog reda nije bilo.

Sjednica je nastavljena 4. novembra 2019. godine, sa utvrđenim dnevnim redom, i uz učešće predstavnika nadležnih državnih institucija. Zbog nepostojanja kvoruma pri samom kraju sjednice, i samim tim nemogućnosti da se utvrde odgovarajući zaključci i sjednica privede kraju, predsjednik Odbora je to konstatovao i najavio njen nastavak.

Danas, 7. novembra predsjednik Odbora je zakazao drugi nastavak sedme sjednice Odbora za petak, 8. novembar 2019. godine sa početkom u 12 sati. U međuvremenu, predsjedniku Odbora je dostavljen zahtjev, od strane tri člana Odbora iz opozicije, kojim su zatražili hitno sazivanje nastavka rada vanredne tematske sjednice Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva i predložili dnevni red sa dvije tačke. Pored već utvrđene tačke dnevnog reda predložena je i nova tačka i to ,,Razmatranje Predloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o teritorijalnoj organizaciji Crne Gore, dostavljenog od strane članova Odbora, predstavnika klubova poslanika parlamentarne opozicijeˮ.

Podsjećamo, dnevni red sjednice utvrđuje na početku sjednice, a shodno Pravilima o radu Odbora i radnih odbora, predlog za izmjenu i dopunu dnevnog reda dostavlja najkasnije do početka sjednice.

Takođe, navedenim Pravilima nije propisana mogućnost održavanja vanrednih sjednica Odbora, pa samim tim ni nastavka već započetih sjednica Odbora, kako je to navedeno u zahtjevu.

Iz navedenih razloga, a posebno činjenice da je predsjednik Odbora prethodno već zakazao nastavak započete sedme sjednice, ostaje samo mogućnost da se na nekoj novoj sjednici Odbora razmotre i ova nova pitanja''.

Pročitajte i ovo:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari