1
min read
A- A+
Pročitano

''Sad bi Fundinu i Kakaricku goru, pa bi možda kasnije Ulcinj i Bar...''

22/05/2020 - 11:38
Autor:Fos Media
5160 pregleda

Odbornica Pokreta za promjene Marija Marović u Skupštini Glavnog grada reagovala je na inicijativu Albanske alternative da se Tuzima pripoji Fundina i Kakaricka gora.

Foto: PzP

Foto: PzP

Podsjetimo, ta inicijativa upućena je i Skupštini Glavnog grada.

Marović navodi da Albanci traže ono što im ne pripada.

''Nije jasno, odnosno ako bih bila zlurada, pomislila bih da je u pitanju loša namjera Albanaca iz Tuzi. Prvo traže da se razgraniče s Podgoricom u čijem sastavu su Fundina i Kakaricka gora a onda naknadno traže da im se u "miraz" da ono što im ne pripada. Teritorijalno sigurno ne. Čula sam pojašnjenje predsjednika Djeljošaja, tokom njegovog gostovanja u jednoj tv emisiji kad je naveo da je jedan od razloga za pripajanje tih teritorija i etnička struktura Tuzi, želja za multietnicnošću pripajanjem teritorije sa pretežno srpsko crnogorskim stanovništvom, pominjući Kučka korita i tu teritoriju, čudno? Posebno je čudno jer to dolazi iz usta čovjeka koji je u sred Skupštine reciklirao Crnogorski rječnik'', kazala je Marović.

Dodaje da većina mještana Fundine i Kakaricke gore nije za pripajanje opštini Tuzi, a za DPS ima poruku:

''A lokalni DPS na čelu sa Vukovićem i Vešovićem bi itekako trebao da porazmisli tokom sklapanja i vraćanja duga Tuzanima i Albancima jer im Kuči neće tako lako dozvoliti da se igraju sa njihovom teritorijalnom pripadnošću'', poručila je Marović.

Navodi da bi poslije Fundine i Kakaricke gore možda na red došli Ulcinj, Bar...

''Postoji još jedna bojaznost a to je: sad bi Fundinu i Kakaricku goru, pa bi možda kasnije Ulcinj i Bar, pa tako u nedogled gdje god je albanski živalj, to nikako nije dobro i moramo očuvati Podgoricu. Istorija ovih krajeva zasigurno je drugačija i pozitivnija od trenutnih interesnih odnosa u vladajućoj koaliciji'', zaključila je Marović.

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari