1
min read
A- A+
Pročitano

SDP odao počast žrtvama ratova devedesetih

11/07/2019 - 12:19
Autor:Fos Media
296 pregleda

Delegacija Socijaldemokratske partije, predvođena predsjednicom Draginjom Vuksanović Stanković i počasnim predsjednikom Rankom Krivokapićem, položila je danas vijenac na Spomenik civilnim žrtvama ratova na prostoru bivše Jugoslavije na Pobrežju.

Foto

Foto: SDP

“Minutom ćutanja odata je počast svim nevinim žrtvama ratova devedesetih, s posebnim pijetetom se sjećajući genocida u Srebrenici koji je otpočeo na ovaj dan prije 24 godine i u kojem je stradalo preko 8.000 ljudi. Na današnji dan je prije deceniju, upravo na inicijativu SDP, podržanu od strane građanskih partija u Skupštini Crne Gore, usvojena Deklaracija o prihvatanju Rezolucije Evropskog parlamenta o genocidu u Srebrenici i, indirektnom, ustanovljavanju dana sjećanja i na sve ostale civilne žrtve sukoba vođenih u tom periodu na prostorima bivše SFRJ. Ovi dani nas iznova podsjećaju na značaj očuvanja dobrih međuljudskih i međunacionalnih odnosa u Crnoj Gori, koji predstavljaju temelj očuvanja mira i stabilnosti”, saopšteno je iz SDP-a.

Prema njihovim riječima samo građanska, multinacionalna, pravedna, slobodna i evropska Crna Gora može biti povoljan okvir za razvoj i napredak Crne Gore u svim oblastima.

“SDP će se, kao i uvijek od osnivanja prije tri decenije, i sa posebnom obavezom da baštini časno nasljedje svih antiratnih i građanskih struktura iz 90-ih godina, snažno boriti da ovaj koncept u potpunosti zaživi u našoj državi”, zaključuju u SDP-u.

Pročitajte i ovo:

 

Tagovi

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari