1
min read
A- A+
Pročitano

SDP: Prisustvo predstavnika Demokrata na proslavi u Budvi vrijeđa CG

08/11/2018 - 10:59
Autor:Fos Media
154 pregleda

Prisustvo visokog predstavnika Demokrata na jučerasnjem skupu u Budvi, u organizaciji udruženja “Srpski narod Boke”, uz poruke sa skupa koje duboko vrijeđaju crnogorsku državu i njen građanski koncept, sve su prilike, demantuju više puta saopšten stav ove partije da ih identitetska pitanja ne interesuju, poručili su iz Socijaldemokratske partije.

Foto

SDP logo

''Poruke o nekakvom "ujedinjenju srpskih zemalja i oslobađanju srpskog mora" neodoljivo podsjećaju na devedesete godine prošlog vijeka i politiku velikodržavlja i nacionalizma koja je zapalila bivšu Jugoslaviju. I akteri su manje više isti kao i tada, samo djelimično čudi sto će na takvom skupu, u prvom redu, predstavnik partije koja sebe smatra građanskom'', navodi se u saopštenju SDP.

Oni navode da poruke koje su se čule sa skupa ''i sama ideja i koncept ovih okupljanja, imaju samo jedan cilj - da manipulisanjem istorijom dodatno podijele građane, pa se pitamo što ce na takvom skupu neko čiji je slogan "Pobjede, a ne podjele".

Poručuju da ako je predstavnik Demokrata bio kojim slučajem u zabludi, pa došao na ovaj skup u dobroj namjeri, onda ga je morao napustiti čim je čuo brojne uvrede na račun Crne Gore ili recimo poruka "o oslobađanju srpskog mora i ujedinjenju srpskih zemalja".

''Nekako se na osnovu svega nameće zaključak da Demokrate, po pitanju istorijskog trajanja i odnosa prema građanskom konceptu države, misle, nažalost, isto kao i DF'', ocjenjuju u SDP.

Oni su pozvali predsjednika Demokrata Aleksu Bečića da saopšti javnosti da li je njihov predstavnik prisustvovao, uz njegovu saglasnost, tom skupu, na kojem se ''vrijeđala Crna Gora''.

''Ako se ne ogradi od prisustva onda će biti jasno da suštinski misli jednako kao govornici i organizatori skupa", zaključuje se u saopštenju.

Pročitajte još:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari