1
min read
A- A+
Pročitano

Selaković: Crna Gora je klasična srpska država

12/06/2019 - 11:11
Autor:Fos Media
715 pregleda

Generalni sekretar predsjednika Republike Srbije Nikola Selaković poručio je da je Crna Gora "klasična srpska država, u kojoj i dan-danas, posle svega, živi 31 odsto Srba".

foto

Foto: Tanjug

On je, u emisiji „Upitnik“ Radio-Televizije Srbije rekao da misli da ideja razgraničenja uopšte više nije na stolu.

„Mislim da o tome neće da razgovaraju ni Albanci, ni Zapad koji ih je sponzorisao. Naše rješenje je da se borimo da pregovaramo što možemo više i da čuvamo mir“, rekao je Selaković.

Po njegovim riječima, „ako nam se dogodi ono što je rađeno 2004. godine kad je KFOR stojao skršetnih ruku i gledao, Srbija, kao što je rekao predsjednik Vučić, neće dozvoliti da joj neko ubija njen narod“, već će “naći način da ga zaštiti“.

Na pitanje da li to znači i vojno, Selaković je samo je ponovio istu rečenicu.

On je, povodom godišnjice završetka NATO bombardovanja, rekao da je Kumanovski sporazum bio završetak oružane agresije, ali da je time počeo „lov na Srbe“, te da je “uslijedio politički nastavak agresije“.

Selaković je rekao da je nakon petooktobarskih promjena 2000. godine „uništena vojska, ekonomska baza, ono što je ostalo, uništeno pljačkaškom privatizacijom“.

 

„U prisustvu nekadašnjeg generalnog sekretara NATO Havijera Solane, Vojisav Koštunica, Milo Đukanović i Zoran Đinđić su stavili van snage Ustav, ukinuli Saveznu Republiku Jugoslaviju, a nakog toga je usvojena Ustavna povelja“ – rekao je Selaković i dodao da je time „uništena zajednička država s Crnom Gorom“.

Navodeći da je i pravni istoričar, rekao je da je Crna Gora „klasična srpska država, u kojoj i dan-danas, posle svega, živi 31 odsto Srba“.

Na pitanje šta to znači da je „klasična srpska država“, rekao je da to znači da se Crna Gora „od svog postanja, kao država, dičila srpskim identitetom“.

Predsjednik Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović je u istoj emisiji RTS rekao da Kumanovski sporazum i Rezolucija 1244 Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija „nisu kapitulacija, ni poraz“.

„Slobodan Milošević je ostavio nešto vrlo konkretno u amanet“, rekao je Jovanović, misleći na tu rezoluciju.

Po riječima Jovanovića, predsjednik Srbije Aleksandar Vucic „relativizuje“ Rezoluciju 1244 čime „siječe granu na kojoj Srbija sjedi“.

On je pohvalio angažman vlasti za povlačenje priznanja država koje su ranije priznale secesiju Kosova.

Pročitajte još:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari