1
min read
A- A+
Pročitano

Srpska koalicija: Želimo korist za srpski narod

16/05/2018 - 16:54
Autor:Fos Media
80 pregleda

Bez proporcionalne zastupljenosti predstavnika srpske nacionalne manjine u državnim i organima lokalne samouprave nema stabilne Crne Gore ocijenjeno je danas na promotivnom skupu Srpske koalicije u Fundini. 

a

Foto: Srpska koalicija

''Naš je cilj da budemo vlast u Podgorici. Imamo obavezu prema svima. Podjednako prema potomcima, koliko i prema precima. Podgorica je grad svih nas. Mi smo je stvarali. Nisu drugi, ili su drugi koji se na nju pozivaju, i njihovi preci podjednako kao mi. Zato ćemo na ovim izborima da se borimo za interes svakog našeg glasača. Do poslednjeg. Ni jedan od njih ne želi da bude izopšten i van sistema. Ovo nije borba za bilo čiji privatni interes. Borimo se za grad ravnopravnih šansi. Grad u kome će Srbi, kao i pripadnici drugih naroda, da se pitaju'', naveo je Rašović i dodao da taj politički savez ide stopama Marka Miljanova, prvog gradonačelnika Podgorice.

Šef Izbornog štaba Srpske koalicije Robert Žižić rekao je da će državno jedinstvo Crne Gore i Srbije ostati trajni cilj saveza srpskih stranaka.

''Izlazak iz NATO pakta i prekid pristupnih pregovora sa Evropskom unijom potenciraćemo uvijek i na svakom mjestu. Nebitno je da li su u pitanju lokalni ili državni izbori. Za razliku od drugih kod nas se zna ko smo i za što smo. Mi smo za vojni i ekonomski savez sa Rusijom, za povlačenje priznanje lažne države Kosovo. Izbori u Podgorici su bitni da bi talas promjena u načinu razmišljanja ljudi počeo od glavnog grada. Srbi se moraju pitati, dosta je bilo prevara od strane vlasti i takozvane opozicije'', tvrdi Žižić.

On smatra da bez proporcionalne zastupljenosti Srba u državnim i organima lokalne samouprave i bez rasturanja vladajućeg koncepta crnogorske etnokratije, nema stabilne Crne Gore.

"Hoćemo da budemo dio nje, ali sa našim pravilima i pod uslovima od kojih će srpski narod imati samo koristi. Diskriminacija mora biti iza nas'', zaključio je Žižić.

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off

Komentari