1
min read
A- A+
Pročitano

Srpski nacionalni savjet: Opozicija da se vrati u parlament

14/04/2019 - 18:00
Autor:Fos Media
167 pregleda

Crnogorskoj građanskoj opoziciji srpski narod ništa nije dužan, jer je od njih mnogo puta iznevjeren, saopštili su iz Srpskog nacionalnog savjeta (SNS) i pozvali opozicione poslanike da se vrate u skupštinske klupe.

Predsjednik SNS-a Momčilo Vuksanović, foto: PR Centar

Predsjednik SNS-a Momčilo Vuksanović, foto: PR Centar

Savjet je uputio otvoreno pismo poslanicima u parlamentu, navodeći kao razlog nepodnošljiv položaj srpskog naroda koji je svakog dana sve teži, bez nade da se u budućem vremenu nešto na tom planu kvalitetnije promijeni.

Iz SNS su kazali da poslanici srpskog naroda u Skupštini nijesu svojim autoritetom, za više od pola godine, mogli sakupiti dovoljan broj potpisa poslanika, za poništenje odluke o priznanju Kosovo, ali da su, za samo nekoliko dana, podržali inicijativu “onih koji su decenijama radili na štetu srpskog naroda i doveli ga na rub egzistencije i poniženja”. 

“Stoga vas pozivamo da se odmah vratite u skupštinske klupe i od svojih kolega, koje ste bezuslovno podržali, zatražite podršku da se u parlamentu otvori rasprava o donošenju odluke o sprovođenju demokratskog referenduma građana Crne Gore o poništenju odluke o priznanju lažne države Kosovo”, navodi se u pismu. 

Nakon toga, kako su kazali, neophodno je bez bilo kakve ostrašćenosti povesti razgovore o srpskom jedinstvu i zajedničkom nastupu, uz zahtjev za svaku vrstu pomoći Srbije i Republike Srpske.

Iz SNS-a su naveli da srpski narod u vremenu kada mu niko nije od pomoći mora isključivo da misli o sebi i svom opstanku. 

“Važno je prepustiti aktuelnoj vlasti i krnjoj opoziciji demokratizaciju Crne Gore. Oni su, svakako, u taj proces krenuli bez nas. Od zajedničke snage srpskih organizacija i političkih stranaka, koje glasa srpski narod, trajno će zavisiti položaj Srba u Crnoj Gori”, istakli su iz Savjeta. 

Oni su kazali da crnogorskoj građanskoj opoziciji srpski narod ništa nije dužan, “jer je baš od njih mnogo puta iznevjeren”.

“Vlast u Crnoj Gori, nažalost, zadugo neće biti srpska, ali treba uraditi sve da u budućem vremenu zavisi i od srpskog naroda. Svi oni koji ne shvataju da je neophodan ozbiljniji i konkretniji pristup rešavanju srpskog pitanja u Crnoj Gori ne zaslužuju podršku srpskog naroda”, zaključuje se u pismu.

 

Pročitajte i ovo:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari