1
min read
A- A+
Pročitano

Stanić: MVP da zatraži izjašnjenje ambasadora Srbije povodom izjave Selakovića

12/06/2019 - 12:48
Autor:Fos Media
386 pregleda

Povodom izjave Nikole Selakovića, generalnog sekretara predsjednika Republike Srbije, da je Crna Gora "klasična srpska država", reagovao je portparol Socijaldemokratske partije Mirko Stanić.

foto

Foto: SDP

"Najoštrije osuđujemo izjavu Nikole Selakovića, generalnog sekretara predsjednika Srbije Vučića o 'Crnoj Gori kao klasičnoj srpskoj državi' i pozivamo Ministarstvo vanjskih poslova da po hitnom postupku zatraži od ambasadora te zemlje izjašnjenje da li je ovo zvanični stav države Srbije.

Očigledno da presvučeni radikali i dalje ostaju radikali, pa i kad ih presvuku u naprednjačka odijela i da dio javnosti, ali na žalost i vladajućih struktura u Srbiji, ne odustaje od propale ideje da se državne granice postave na liniji Karlovac-Karlobag-Virovitica.

Želimo da poručimo Selakoviću, ali i drugima koji slično misle, da je Crna Gora građanska, multinacionalna i multivjerska država u kojoj je svaki naš građanin svoj na svome sa jednakim pravima, bez obzira kako se zove.

Takođe, zvaničnicima Republike Srbije bi bilo bolje da se bave rješavanjem duboke političke krize u svojoj zemlji kao i da obezbijede politlčka i građanska prava za svoje sugrađane koji su izloženi brutalnim napadima, prebijanjima i fizičkim nasrtajima samo zato što podržavaju opoziciju ili su pripadnici manjinskih naroda."

Pročitajte još:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari