1
min read
A- A+
Pročitano

UCG: Vlada glumi spremnost na dijalog sa SPC

14/01/2020 - 16:15
Autor:Fos Media
132 pregleda

Vlada glumi spremnost na dijalog sa Srpskom pravoslavnom crkvom, ocijenili su iz Ujedinjene Crne Gore, dodajući da niko nije krenuo na državu, već je njena Vlada krenula na građane i tuđu imovinu.

foto

Foto: FOS Media

Ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović poručio je da postoji prostor za dijalog između države i Srpske pravoslavne crkve, naglašavajući da je najvažnije sačuvati mir i stabilnost u Crnoj Gori.

U UCG smatraju da Darmanović pokušava da odgovornost za vladinu zlu namjeru sa Zakonom o slobodi vjeroispovijesti, prebaci na teren miješanja Srbije u unutrašnje stvari Crne Gore.

Oni su kazali da Darmanović zna da nema upisivanja svojine bez prethodnog upravno-sudskog postupka.

"Nema zakonite otimačine tuđeg, ako se ne sanja vrijeme jednopartijske države i Golog Otoka. Zakon o kojem govori ne posjeduje osnovno-dobru namjeru i poštovanje ustavnih načela", kazali su iz UCG.

To je, smatraju, zakon o nacionalizaciji.

"On i Vlada su poslednje adrese u Evropi koje mogu bilo kome, a posebno Srbiji, držati pridiku o konvencijama i nemiješanju u unutrašnje stvari drugih država", rekli su iz UCG.

Kako su poručili, Vlada samo glumi spremnost na dijalog, "jer ima kukavičku namjeru od početka - želi da do međusobne krvi posvađa vlastite građane".

"Lažima i diplomatskim, priučenim neodređenostima, Darmanović otkriva punu istinu koja je konačno posve vidljiva - niko nije krenuo na Crnu Goru, nego je njena Vlada krenula na građane i tuđu imovinu", zaključuje se u saopštenju.

Pročitajte još:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari