1
min read
A- A+
Pročitano

URA: Duboko poštujemo odgovoran čin Neđeljka Rudovića

11/07/2018 - 11:45
Autor:Fos Media
106 pregleda

Cijenimo i duboko poštujemo čin kolege Neđeljka Rudovića, koji je na nesvakidašnji način za crnogorsku političku scenu pokazao odgovornost, javni moral i široki demokratski kapacitet, kaže se u saopštenju Građanskog pokreta URA.

Rudi

Foto: URA

Rudović je u utorak podnio ostavku na sve stranačke funkcije, dok je ostao član pokreta URA.

"URA ostaje kuća slobodnih mišljenja, različitosti i istinske demokratije, kao što je to oduvijek i bila, a sa kolegom Rudovićem nastavljamo borbu za građansku i demokratsku Crnu Goru", kaže se u saopštenju.

Navodi se da je Rudović zastupao mišljenje da treba prekinuti bojkot državnog parlamenta.

"Dok su organi pokreta URA donijeli skoro jednoglasne stavove da bi “prekid bojkota bio protivan Planu izbornih reformi, koji su Abazović i Bečić predstavili komesaru EU, Johanesu Hanu", kaže se u saopštenju.

U pokretu URA su uvjereni da “sadašnje konceptualne razlike najviših organa stranke i Rudovića, zbog kojih je na odgovoran način podnio ostavku na sve funkcije u stranci, ne smiju biti prepreka ka ostvarivanju onoga zbog čega je URA i osnovana – promjena u Crnoj Gori”.

„Vjerujemo i da će Rudović kroz dalje članstvo u Građanskom pokretu URA doprinositi kreiranju politika stranke i da ćemo brzo biti ponosni što smo ostvarili zajednički i najviši cilj – smjenu aktuelne vlasti u Crnoj Gori“, zaključuju u saopštenju URA-e.

Pročitajte još:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari