1
min read
A- A+
Pročitano

URA: Nema tog Veljovića i Katnića iza kojih se Đukanović može sakriti (FOS VIDEO)

14/03/2019 - 14:30
Autor:Bogdan Varagić
706 pregleda

Postupci i aktivnosti pojedinih pripadnika Uprave policije u zadnjih par mjeseci pokazuju diktatorski karakter režima Demokratske partije socijalista i Mila Đukanovića, ali njihovi jeftini pritisci postižu kontraefekat i motivišu građane, poručili su danas iz Građanskog pokreta URA.

foto

Foto: FOS Media

 

Iz ove partije saopštili su da je je policija juče oduzela kombi koji je prethodne nedjelje korišćen u performansu GP URA ulicama Podgorice a na kojem se nalazila poruka "Kraj posljednjeg diktatora" sa slikom aktuelnog predsjednika države Mila Đukanovića.

"Očigledno da je diktatoru zasmetao kombi sa njegovim likom. Policija je u maniru akcionih filmova privodila na razgovor obične građane vršeći na njih pritisak. Serija jučerašnjih događaja samo su nastavak represivnih akcija Uprave policije koje za cilj imaju izazivanje nesigurnosti kod građana u susret mirnom protestu zakazanom za subotu 16. mart", rekao je izvršni direktor pokreta Zoran Mikić.

On je ocijenio da direktor Uprave policije Veselin Veljović ponovo štiti batinaše i nasilnike, umjesto da objelodani dokumenta koja se odnose na nedavnu prekomjernu upotrebu sile policajaca u Baru.

Mikić je pomenuo i isključivanje iz saobraćaja prevoznika koji su od Nikšića prema Podgorici vozili ljude na protest i studente na njihovo protestno okupljanje, privođenje aktivista njihove partije i drugih opozicionih partija zbog mirnih performansa, pratnju aktivista iz organizacije "Odupri se" od strane nepoznatog navodnog policijskog službenika, ali i smotru svih jedinica policije od strane Veljovića.

"Namjera šefa DPS-a Mila Đukanovića da policija bude batina u rukama DPS-a u obračunu sa građanima i političkim neistomišljenicima. No to mu ne može proći i to nećemo dozvoliti. Poručujemo DPS-u da svoje političke i druge obračune sa nama ne vodi preko leđa policije i građana. Nema tog Veljovića i Katnića iza kojih se Đukanović može sakriti", zaključio je Mikić.

foto

Generalni sekretar stranke Mileta Radovanić kazao je da policija fabrikuje razloge zbog čega vrši represiju nad građanima i zatražio da se oduzeti kombi vrati vlasniku.

"Komični istupi policije, praćenje organizatora protesta i studenata, služe kao dokaz panike koja vlada u njihovim redovima i pokazatelj da je kraj blizu. Dolazi vrijeme slobode u Crnoj Gori. Građani se nisu uplašili, točak promjena je krenuoi ne može se zaustaviti", rekao je Radovanić.

URA poziva građane da masovno izađu na protest 16. marta i da na veličanstven i miran način iskažu bunt protiv  diktature koja je na snazi u Crnoj Gori.

Pročitajte još:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari