2
min read
A- A+
Pročitano

"Vi ste falsifikatori"

14/11/2017 - 19:24
Autor:Fos Media
13 pregleda

Demokratska Crna Gora poručila je da su upravo u DPS-u najveći falsifikatori i plagijatori, nakon što je predsjednik Savjeta mladih DPS Nikola Pešić kazao da je svojim novim video spotom Aleksa Bečić plagijator spotova aktuelnog predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Foto: FOS Media

Foto: FOS Media

"I opet "lopov na ulici viče držite lopova". Pešiću, kako je Vlahovićkoj u Rimu? Plašimo se da će tamo teško odoljeti zapisima od prije nekoliko hiljada godina. Da možda Rakočević, u međuvremenu, nije naučio da nije lijepo krasti intelektualnu svojinu? Jesu li kurikularni programi osvanuli sa makar jednom rečenicom koja nije doslovce prepisana od susjeda? I, na kraju, kad već pominjete Vučića, da li Cetinje pobjeđuje ili pobeđuje?", navodi se u reagovanju koje potpisuje predsjednik mladih Demokrata Danilo Šaranović.

"Pešiću, zarobljena mladosti, kontradikcijo funkcije koju pokrivaš, tvoj idol Đukanović, njegovi zamjenici, a tvoji učitelji šef OKG Marović i crna kutija Marković, i svi njihovi sljedbenici u posljednjih 27 godina dali su nam povoda, dali su nam scenografiju, dali su nam ambijent u kojem se najbolje snalazite, u kojem vaše sjeme razdora, koje sijete gdje god da mrdnete, daje "najbolji" proizvod. U nekoliko desetina sekundi spot je sublimirao sve vaše laži, konvertitstva, perfidije i malicioznosti duge 30 godina. Obesmislio je vaše aktuelno političko djelovanje i sve vaše podmetačine i manipulacije. I upravo je to najveća satisfakcija u političkoj borbi - kada vaši najžešći politički protivnici svojim djelovanjem potvrđuju vaše stavove, predloge i upozorenja", saopštio je Šaranović. 

Dodao je da kritika predizbornog spota "pokazuje da ste se prepoznali".

"I nije vam bilo teško. Nepogrešivo smo nacrtali rezultat vaših udbaških smicalica i scenarija, kojima se želi pokriti vaš neslavni politički put. U samo jednom minutu, sa fenomenalnom ekipom, prikazali smo komunističku ideologiju iz koje ste potekli, četničku u koju ste se konvertovali samo nekoliko godina posle, brato-svađalačku manipulaciju koju ste doveli do savršenstva, zarad vlasti i zbog ličnog interesa, sve do vaših predizbornih kriminalnih aktivnosti oličenih u selotejp lijepljenju, video i foto montažama, širenju laži o funkcionerima Demokrata, pokušavajući da nas predstavite onako kako bi vama najviše odgovaralo Ali, avaj, toliko ste kreativni da vas razobličismo u 64 sekunde. Nije vam lako. Znate da je dovoljno da građani samo malo bolje naćule uši i čuju aktere prepirke u spotu, pa da im se pred očima stvore članovi vaših šaptačkih divizija po kafanama i berbernicama ili statusi i fotomontaže na stranicama društvenih mreža koje uređuju ljudi od najvećeg povjerenja tvog idola, Đukanovića, a koji sjede u kabinetu tvog učitelja Markovića", naveo je Šaranović. 

Upitao je i šta će u DPS-u da rade kada se stvori politički ambijent "da institucije mogu slobodno da rade svoj posao u skladu sa zakonom".

"Pa sva vaša nepočinstva dođu pod udar pravde i zakona? Bolje da ste umjesto izmišljene fabrike čokolade, predložili otvaranje psihijatrijske bolnice - ako je suditi po vašem ideologu, biće sindroma depresije i anksioznosti od sudskih procesa", zaključio je Šaranović.

Komentari