2
min read
A- A+
Pročitano

Vučurović: " Niko ne može slomiti ljude koji se drže svoje tradicije"

08/11/2018 - 15:50
Autor:Fos Media
173 pregleda

Istorijski falsifikati i režimski pritisci ne mogu slomiti duh slobode i istine našeg naroda, poručeno je danas iz Demokratskog fronta.

a

Vučurović, Arhiva, foto: DF

Iz te partije se reagovali na saopštenje Demokratske partije socijalista u kojem je skup koji je u srijedu u Budvi organizovao Srpski narod Boke ocijenjen kao „vašar nacionalističkog primitivizma“

Funkcioner DF-a Jovan Vučurović je kazao da im ne pada na pamet da se spuštaju na nivo DPS-a i uzvraćaju rečnikom koji su oni upotrijebili u namjeri da uvrijede sve one časne ljude koji su se okupili na veličanstvenom skupu u Budvi.

„To je jezik patološke, bolesne mržnje prema svom narodu, Crnoj Gori, Boki, tradiciji naših predaka, oslobodiocima i ujediniteljima. Za razliku od DPS-a, mi želimo da odamo poštovanje svima koji su bili dio ove velike svečanosti, kao i ljudima koji su je organizovali na najvišem nivou“, rekao je Vučurović. 

Prema njegovim riječima, pokazalo se da istorijski falsifikati i režimski pritisci ne mogu slomiti duh slobode i istine našeg naroda. 

„I zato iz saopštenja DPS-a provijavaju bijes, mržnja i frustracija, jer im u potpunosti propada plan prevođenja našeg naroda u nešto što je projekat dukljanske laboratorije laži, pokušaj da nas prevedu u poslušnike, ljubitelje okupatora, u one koji bi pljunuli na pretke i slijedili duh izdajnika Sekule Drljevića“, kazao je Vučurović.

On ističe da niko ne može slomiti ljude koji se drže svoje tradicije, a pokoljenja djela sude. 

„Zato, spuštati se na nivo DPS-a značilo bi baciti mrlju na skup iz Budve i valjati se u blatu mržnje, a umjesto toga još jednom čestitamo Budvanima i Bokeljima 100 godina oslobođenja i ujedinjenja“, rekao je Vučurović. 

Kako je naveo, žele da ponovo ukažu na granicu koja nepomirljivo dijeli DF i DPS.

„Mi poštujemo naše pretke, slavimo oslobođenje, Mojkovac, Skadar, Vučji Do, Fundinu, Martiniće, Krivošijski i Hercegovački ustanak, pobjedu u Velikom ratu, a DPS pati za austrougarskom okupacijom i ne može ,,prežaliti'' što je Crna Gora oslobođena 1918. godine, kao što i sada služe stranim centrima moći, i kao što su i 1999. godine pokazali da im je bliži i okupator i agresor od svoga naroda“, rekao je Vučurović.

On je kazao da DPS, iako to pokušava upućivanjem najružnijih riječima prema našem narodu, ne može skrenuti pažnju sa ključne poruke skupa u Budvi koju je saopštio Marko Carević.

,,Želim da sa ove proslave, pozovem sve one koji nas duboko vrijeđaju sa proglašavanjem naših predaka za okupatore vlastite zemlje, da prestanu sa takvim ponašanjem, jer se na taj način samo unosi još jedna nova linija podjele u ionako već teško izbrazdano narodno biće. Mi poštujemo njih i njihove pretke i tražimo da oni urade isto kada smo mi u pitanju", citirao je Vučurović riječi Carevića. 

To je, kaže Vućurović, poruka razuma, koji će, što se tiče DF, biti iznad mržnje.

Pročitajte još:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari