1
min read
A- A+
Pročitano

Vučurović "podržao" kandidaturu Milačića; Radunović: Ovo je skandal (FOTO)

12/03/2018 - 22:31
Autor:Fos Media
1338 pregleda

Državna izborna komisija (DIK) razvila je danas softversko rješenje koje biračima omogućava da provjere kojem predsjedničkom kandidatu su dali potpis podrške i da li je on zloupotrijebljen. Samo nekoliko sati nakon pokretanja aplikacije stigle su brojne prijave o zloupotrebama, a među onim koji su prijavili nepravilnosti nalaze se i neki političari.

vucurovic

Vučurović, arhiva, foto: RTCG

Slaven Radunović iz Demokratskog fronta naveo je na svom Facebook profilu da se među potpisnicima, za već potvrđene predsjedničke kandidate, nalazi i potpis poslanika tog političkog saveza Jovana Vučurovića.

"Skandal sa falsifikovanim potpisima podrške, koji je samo za neupućene iznenađenje, najnoviji je pokazatelj šta sve koristi režim kako bi obesmislio izbore i kako bi svojim glavnim protivnicima omogućio "konkurenciju" u vidu raznih autsajdera i avanturista. Ustavni sud je ukinuo odredbu o obaveznom potpisivanju podrške kandidatima za predsjednika pred OIK, kako bi došlo do masovnog prepisivanja iz biračkog spiska, a samim tim i do poplave", napisao je Radulović.

zgh
Foto: FB/Slaven Radunović

Podsjećamo, Centru za demokratsku tranziciju (CDT) se, nakon pokretanja aplikacije Državne izborne komisije, javilo nekoliko građana koji sumnjaju da su im zloupotrijebljeni podaci za podršku predsjedničkim kandidatima, saopštio je direktor te nevladine organizacije (NVO), Dragan Koprivica.

On je kazao da će CDT sve prikupljene informacije i činjenice dostaviti Vrhovnom državnom tužilaštvu i pozivao ih da brzom i energičnom akcijom utvrde ima li elemenata krivičnog djela. 

 

Pročitajte još:

 

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off

Komentari