Kultura

„O miševima i ljudima“ na Barskom ljetopisu

Predstava „O miševima i ljudima“ u režiji Dina Mustafića, koju Gradsko pozorište radi u koprodukciji sa Barskim ljetopisom, biće premijerno izvedena u ponedjeljak 23. jula, u 21 sat i 30 minuta  sati, u Starom Baru, u okviru ovog festivala. Predstava je rađena po istoimenoj noveli nobelovca Džona Stajnbeka. 

"San ljetnje noći" u Tivtu

U okviru 13. Festivala mediteranskog teatra “ Purgatorije ” u ponedeljak 23. jula od 21 sat i 30 minuta biće izvedena premijera plesne predstave “San ljetnje noći” u produkciji Centra za kulturu Tivat i Bitef teatra iz Beograda na maloj sceni Atrijuma Buća u Tivtu. 

Festival alternativnog teatra "Korifej" od 22. jula do 18. avgusta u Kolašinu

Peto izdanje Međunarodnog festivala alternativnog teatra „Korifej" održaće se u Kolašinu u periodu od 22.jula do 18.avgusta 2018.godine. Festival, koji je i ove godine sufinansiralo Ministarstvo kulture, što na neki način i garantuje opstanak festivala za naredna vremena, održava se u organizaciji Opštine Kolašin i NVO „Korifej teatar" pod kojim funkcioniše pozorišni život u Kolašinu.

Zavirite u prvu stalnu postavku Etnografskog muzeja (FOTO GALERIJA)

Večeras je u prisustvu brojnih zvanica svečano otvorena prva stalna postavka Etnografskog muzeja, u organizaciji Narodnog muzeja Crne Gore. Postavkom je predstavljen narodni život i kultura etnički i vjerski heterogenog stanovništva Crne Gore, u periodu od sredine XIX do prve polovine XX vijeka, a autorsku ekipu čine: Blažo Markuš, Ljiljana Đurišić, Tatjana Rajković, Maja Dragićević Roganović i  Aleksandra Blagojević.

Koncert u ponoć: Eden Sekulović u Staroj Varoši

Eden Sekulović, mlada violončelistkinja održaće svoj prvi ponoćni solistički koncert u Podgorici u utorak 17. jula 2018. sa početkom u 23 sata. Koncert će se održati nedaleko od Sahat kule, iza zgrade TC Šofranac u najstarijoj kući Čubranovića sagrađenoj 1630. godine a njenu pratnju činiće gudački ansambl Slađana Cvejić (violina), Ana Živković (violina), Ilijana Blagojevic(viola) i Ana Cerovic Zvicer (kontrabas).