Kultura

Oprostili se od Miše Janketića u CNP-u: „Vječiti nemiru, poeto i veliki stvaraoče neka ti je vječna slava i hvala“ (FOS VIDEO)

Komemorativni skup povodom smrti glumca Mihaila Miše Janketića održan je danas u Crnogorskom narodnom pozorištu. Od glumačkog velikana su se oprostili prijatelji i kolege iz pozorišta a komemoraciji su prisustvovali i članovi porodice preminulog glumca.

Slavlje u Podgorici nastavljeno i sinoć: Crnogorski simfonijski orkestar održao koncert na Trgu nezavisnosti (FOS VIDEO)

Povodom Dana nezavisnosti Crne Gore, sinoć je na Trgu nezavisnosti u Podgorici nastupio Crnogorski simfonijski orkestar. Koncert je otvoren crnogorskom himnom a nakon toga su se, pod dirigentskom palicom Grigorija Kraska, nizala djela Borislava Tamindžića, Zoltana Kodalja, Petra Iljiča Čajkovskog, Johanesa Bramsa, Pjetra Maskanjija, Jakova Gotovca i Žorža Eneskua.

„Mozaik Crne Gore“ Ilije Bulajića i Slobodana Drobnjaka i na ruskom jeziku

Knjiga „Mozaik Crne Gore“ Ilije Bulajića i Slobodana Drobnjaka, koja je objavljena 2016. godine sada je dobila i svoj ruski prevod. Knjiga od 120 strana, obogaćena brojnim fotografijama obuhvata priče o ljudima i događajima na teritoriji Crne Gore prikazane u vidu kratkih informacija.

Narodni muzej obilježio Međunarodni dan muzeja sadržajnim programima

Narodni muzej Crne Gore obilježio je Međunarodni dan muzeja - 18. maj cjelodnevnim sadržajnim programima. Centralni događaji bili su otvaranje dvije izložbe – „Začarani svijet Marijane i Branimira Gušića“ i „Ambijentalni ukrasi na crnogorskom dvoru“, dok su u okviru programa „Noć muzeja“, sve muzejske jedinice, do ponoći, besplatno otvorile svoja vrata za posjetioce.

Urbanov „Don Kihot“ produkcijsko ostvarenje 32. „Ljetopisa“ i Gradskog pozorišta Podgorica

Trideset drugo izdanje festivala “Barski ljetopis” podariće pozorišnoj publici veliku produkciju inspirisanu jednim od remek- djela španske i svjetske književnosti. Riječ je o komadu “Don Kihot” koji će, kao sopstveni projekat na osnovu Servantesovog romana i po motivima istog, postaviti Andraš Urban, jedan od vodećih reditelja u regionu.