Kultura

Promovisan „Fokalizator“: „Na jednom mjestu oni koji najbolje pišu, najbolje stvaraju i najbolje provociraju mrtvo more naših kultura“ (FOTO+VIDEO)

Prvi broj časopisa za književnost i kulturu „Fokalizator“ promovisan je sinoć u Podgorici. Nastao je kao rezultat saradnje domaćih i regionalnih autora a sve u cilju afirmacije kulture, književnosti i kulturnog dijaloga.  Časopis će izlaziti četiri puta godišnje.

Pogledajte kako su se reklamirali trgovci u staroj Podgorici (VIDEO)

Emisija „Podgorica nekada 1878-1941”, autora Mitra Miranovića, bavi se manj poznatim segmentima  iz života predratne Podgorice (arhitektura, bioskopi, fudbal, maškare “Sureti”, marketing, advokatura). Prošle sedmice ste imali priliku da vidite kako su izgledale maškare „Sureti“ u staroj Podgorici a danas pogledajte kako su se oglašavili podgorički trgovci ali i strane kompanije.

Manifestacija koja je okupljala sve generacije: Ovako su izgledale maškare "Sureti" u staroj Podgorici (VIDEO)

Emisija „Podgorica nekada 1878-1941”, autora Mitra Miranovića, bavi se manj poznatim segmentima  iz života predratne Podgorice (arhitektura, bioskopi, fudbal, maškare “Sureti”, marketing, advokatura). Prošle subote ste imali priliku da vidite kako je izgledala arhitektura stare Podgorice, a u današnjoj emisiji saznajte nešto više o maškarama pod nazivom "Sureti" koje su nepoznate široj javnosti.

Upoznajte Leona, samoukog umjetnika iz Podgorice koji oduševljava radovima (FOTO)

Leon Gorvokaj iz Podgorice odmalena je želio da postane umjetnik. San mu se i otvario, pa danas njegovi radovi oduševljavaju brojne ljubitelje umjetnosti. Radove dijeli na Instagramu gdje ga prati skoro deset hiljada ljudi. Ovaj 27-godišnji umjetnik za FOS govori o svojoj ljubavi, načinu na koji iz svakodnevice bježi u svijet boja kao i o želji da uskoro organizuje prvu izložbu.