2
min read
A- A+
Pročitano

Bedem fest na naredni festival dovodi 2Chellos

05/08/2019 - 10:39
Autor:Fos Media
372 pregleda

U Nikšiću je završen jubilarni deseti Bedem fest, koji je tokom četvorodnevnog trajanja na gradskoj tvrđavi ispisivao istoriju muzike i, po utiscima učesnika, ovjerio epitet festivala s dušom.

2cellos

Organizatori su najavili da će nastaviti tradiciju i ekskluzivno saopštili da će na 11 izdanje Bedem festa naredne godine učestvovati kultni sastav 2Chellos.

bedem fest je ove jubilarne smotre u autentičnoj atmosferi bio okupio muzičke legende i one čije vrijeme tek dolazi, spojio naizgled nespojivo i snagom muzike i energijom uspio da pokrene i Nikšiću vrati jedan od njegovih nekadašnjih znakova identiteta, grupu Osma sila, koja se na povratničkom koncertu okupila nakon više od 30 godina pauze. 

Poslednje festivalsko veče probudilo je emociju i nostalgiju, posebno kod dijela nikšićke publike koja pamti vrijeme kada je uz note svoje Osme sile živjela prve ljubavi i doživljavala nezaboravne trenutke.

Dio publike bio je obučen u majice tog benda, a sa istim žarom i neki novi klinci pjevali su hit Spominjem te i uživali u notama koje je Osma sila te večeri u znak sjećanja posvetila njihovom nekadašnjem članu, Blažu Peroviću, dok su baklje bile visoko uzdignute prema nebu.

Dio članova benda, Dimitrije Maksić i Željko Mrvošević, potvrdili su da su Bedem fest i njegov osnivač Petar Šundić „krivci“ što je ta petorka sinoć bila na okupu.

"Trideset i nešto godina nijesu mogli da nam se poklope termini. Da budemo iskreni mogli smo to mi možda i ranije da napravimo. Možda nije bilo dovoljno želje, entuzijazma. Falio je neko ko će da pritiska i bio je to Petar Šundić, koji je to uporno radio”, rekao je Maksić, što je potvrdio i Mrvošević.

Na muzičko putovanje Balkanom publiku je zadnje večeri povela Madame Piano sa Gyass bendom, koja se nakon nastupa povjerila novinarima da se za 25 godina karijere nikada nije osjećala tako srećno, ushićeno i predivno, iako je bila na mnogim i svjetskim festivalima.

„Glas Bedem festa daleko je stigao i postalo je prestižno doći na ovaj Festival. Živim u Beogradu i znam koliko je muzičarima iz regiona važno da dođu na Bedem fest, koji je jedan od najboljih na Balkanu”, rekla je pjevačica i pozvala Nikšić i Crnu Goru da budu svjesni značaja Bedem festa i da ga podrže. 

Nešto drugačiji zvuk donijela je Bojana Vunturišević, poznata po svojim elektro pop zvucima i energičnom nastupu, koja se publici sa muzičarima predstavila sa ”poslednjim imenom i prezimemom”, albumom Dubine, kao i poslednjim i pretposlednjim singlom. 

”Znamo od naših kolega da je ovdje uvjek fantastično i svi su nam godinama unazad preporučivali da dođemo u Nikšić na Bedem fest", kazala je Vunturišević koja je ranije bila dio benda Svi na pod.

I muzički autor i multi instrumentalista, Igor Vince, koji od 2011. godine ima solo nastupe, rekao je da sa Bedem festa nosi pozitivne utiske i da se prepoznaje žar i posvećenost organizatora, kao i mladi bend Bulka, pobjednici festivala Omladina iz Subotice. 

Čast da zatvori ovogodišnje izdanje Bedem festa pripala je Dorđu Miljenoviću i njegovom sastavu koji se sa publikom družio do tri sata iza ponoći.

Direktor Bedem festa, Petar Šundić, rekao je da je to festival muzike, ljubavi, pozitivne energije, mira i tolerancije .

”Nastavljamo dalje, ne povlačimo se, mada ima neki ožiljak, koji možda boli. Željeli smo da doživite i osjetite ovu energiju, koja je posebna, jer dariva radost”, rekao je Šundić.

Bedem fest je narastao, kako je kazao, i postaje brend koji prepoznaju i izvođači sa prostora bivše Jugoslavije. 
 

Tagovi

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari