1
min read
A- A+
Pročitano

Lake fest od 8. do 10. avgusta

12/06/2019 - 20:43
Autor:Fos Media
261 pregleda

Deveto izdanje "Lake festa" održaće se od 8. do 10. avgusta na Krupačkom jezeru u Nikšiću, saopštili su danas organizatori na konferenciji za novinare koja je održana u Montenegro caffe pubu u Podgorici.

Foto

Foto: RTCG

Direktor festivala Peđa Zečević, u društvu predstavnika generalnih sponzora festivala, Natalije Milić iz Pivare "Trebjesa", Eleonore Albijanić iz Elektroprivrede Crne Gore, Sonje Nikčević, potpredsjednice opštine Nikšić i Slavice Grgurević iz TO Nikšić, naglasili su značaj ove manifestacije za Nikšić.

"Opština Nikšić prepoznaje značaj ove izuzetne manifestacije, koja već devet godina okuplja vrlo značajna imena crnogorske i regionalne scene, i podržava ovaj festival kao jedan od zaštitnih znakova grada", rekla je Nikčević.

Pivara "Trebjesa", sponzor od samog početka Lake festa i ove godine će u okviru festivala organizovati društveno odgovorne aktivnosti.

"Već devet godina pratimo ovaj festival što dovoljno govori o povjerenju i partnerskom odnosu koje imamo sa organizatorima. I ove godine ćemo kreirati i realizovati ekološke akcije 'Rock and Recycle' i 'Eco chek point', na što smo naročito ponosni, s obzirom na to da je prošle godine tokom festivala prikupljeno oko 30.000 hiljada plastičnih čaša od kojih je napravljena i skulptura pastrmke koja će krasiti ovogodišnji prostor festivala", izjavila je Milić.

Ona je dodala da će i ove godine biti obezbijeđen organizovan prevoz za sve posjetioce festivala po pristupačnim cijenama.

Elektroprivreda Crne Gore je kao i ranijih godina ustupila prostor oko Krupačkog jezera, kao i uložila značajna finansijska sredstva za organizaciju ovogodišnjeg festivala.

"Mi se osjećamo ne samo kao sponzori, već i kao domaćini", rekla je je Eleonora Albijanić u ime Elektroprivrede Crne Gore.

Slavica Grgurević je u ime TO Nikšić istakla da je Lake fest od prvog dana pokazao ozbiljnost i počeo dovoditi svake godine sve više posjetilaca i time postao glavna turistička ponuda grada.

Zečević je podsjetio da je do sada Lake fest posjetilo više od 190.000 posjetilaca, a u programima festivala učestvovalo je više od 160 izvođača iz Crne Gore, regiona i inostranstva.

"Lake fest svake godine sem muzičkog dijela, posebnu pažnju poklanja kampu, koji bez sumnje nosi epitet najvećeg festivalskog kampa na prostoru EX-YU. Poznata je i naša ekološka orijentacija, čijim programima je posvećeno mnogo vremena i sredstava i s pravom je Lake fest prvi zeleni festival u Crnoj Gori i kao takav prepoznat u regionu, ali od UNDP-a, sa kojim sarađujemo već nekoliko godina. Imamo i sjajnu saradnju sa RTV Nikšić, pa će i ove godine biti realizovan direktan prenos sve tri noći festivala" kazao je Zečević, prenosi RTCG.

Zečević je kazao da cijena karte ostaje nepromijenjena i ona iznosi 10 eura za jedno veče i 25 za tri večeri.

Kao i prethodnih godina i ove godine će biti organizovan besplatan prostor za kamp. Pored glavne bine biće organizovana i mala bina u kampu.

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari